Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri nedeclarate și susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de inspectorii vamali constănțeni (galerie foto)

ro

12 Nov, 2019 11:20 1829 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit într-un autocamion venit din Turcia, bunuri în valoare de peste 596.000 lei, nedeclarate și susceptibile a fi contrafăcute.

În perioada 07 – 11.11.2019 , poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud asupra unui autocamion cu semiremorca sosit din Turcia, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Prahova.

În urma controlului, au fost descoperite 11.830 bunuri (articole vestimentare, textile) nedeclarate organelor vamale, dintre care 1.240 articole susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile nedeclarate și cele susceptibile a fi contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 596.225 lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Garda de Coastă 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii