Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bună tare, mătuşa Mitrache! Comisarul Gărzii Financiare, latifundiarul de la Techirghiol (documente)

ro

20 Jan, 2011 02:55 3217 Marime text
garda_teren_agricol.jpgCu terenuri, apartamente şi maşini donate de unchi şi mătuşi, comisarul Daniel Codreanu pare un „binecuvântat" al Gărzii Financiare Constanţa. Cu o soţie care lucrează ca bibliotecar la Biblioteca Judeţeană Ioan N. Roman, dar cu mătuşi extrem de generoase, Codreanu se lăuda în declaraţia de avere completată pentru anul 2008 şi afişată pe site-ul Gărzii Financiare Constanţa cu nu mai puţin de şapte terenuri, majoritatea în Techirghiol.

Membru al Rotary Club şi al PIPA Club România, Daniel Codreanu deţinea în 2008, împreună cu soţia sa, Diana, şapte terenuri, dobândite în perioada 1997 - 2007. Concret, este vorba despre patru suprafeţe agricole, situate în Techirghiol, două intravilane şi o suprafaţă în Schitu care face parte din „alte categorii de terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil". Puse cap la cap, vorbim despre o suprafaţă totală de aproape zece hectare. Trei dintre terenuri au fost achiziţionate în baza unor contracte de vânzare-cumpărare, două au fost donate de Florea Mitrache, iar alte două au fost moştenite. Gardistul nu se poate plânge nici când vine vorba despre locuinţe, soţia sa fiind proprietara unei case moştenite în Techirghiol şi a unui apartament donat tot de familia Mitrache, în Agigea. Totodată, soţii Codreanu sunt proprietarii unui apartament de 70 de metri pătraţi în Constanţa, cumpărat în 1997, iar pe data de 3 aprilie 2008 gardistul i-a vândut un Ford Fiesta unui anume Constantin Văcăroiu, pentru suma de 8.000 de euro. În calitate de comisar al Gărzii Financiare Constanţa, Codreanu a declarat un venit anual în 2008 de 37.688 de lei, în timp ce al soţiei s-a ridicat la 8.661 de lei. De asemenea, Daniel Codreanu a mai obţinut şi suma de 3.500 de lei din cultivarea cerealelor. În anul 2009, situaţia terenurilor şi a locuinţelor gardistului a rămas neschimbată, Codreanu menţionând în plus la capitolul „Bunuri mobile" un autoturism Peugeot 307, de la mătuşa Mitrache. Fabricat în 2005, Peugeot-ul a intrat în familia Codreanu în anul 2008, de când se află „în folosinţă, de la Mitrache Mioara (mătuşă) pentru Codreanu Diana". În ceea ce priveşte venitul anual realizat, pentru anul 2009 acesta s-a ridicat la 53.103 lei în cazul comisarului şi la 16.800 de lei pentru soţia sa. În plus, soţii Codreanu au mai obţinut 5.000 de lei în baza unui contract de arendă.

 

  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nedumeritul 20 Jan, 2011 22:03 tarziu v-ati prins fratilor si daca ati sti voi cati mai sunt ca el in garda de la Constanta ia vedeti ca mai sunt si niste macedoneni cu vile prin Lazu si masini bengoase mai cercetati