Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucurie în rândul copiilor 13 august 1942- Era lansat în cinematografe filmul Bambi (video)

ro

13 Aug, 2020 15:53 1738 Marime text
  • Nominalizat de trei ori la Oscar, Bambi este filmul de animaţie clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile.
La data de 13 august 1942, la New York era lansat în cinematografe filmul Bambi, produs de Walt Disney şi regizat de David Hand, al 5-lea din seria de filme animate Disney începută în 1937, odată cu Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici.

Nominalizat de trei ori la Oscar, Bambi este filmul de animaţie clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile.

Lansat în timpul celui de Al Doilea Război Mondial şi fără acces pe piaţa europeană, îniţial filmul a înregistrat pierderi. Relansat apoi în 1947, 1957, 1966, 1975, 1982 şi 1988, Bambi este astăzi un clasic al filmelor de animaţie, în top 3 al celor mai fune filme de gen din toate timpurile. Pădurea prinde viață cu Bambi, o poveste aclamată care a încântat și distrat generați întregi de fani. Această minunată aventură este plină de umor, emoție, și cele mai îndrăgite personaje din toate timpurile- Bambi, iepurașul Bocănilă, sconsul Floare și înțeleapta Bufniță.

Cu o grafică impresionantă și numeroase nominalizări la premiul Oscar, povestea lui Bambi ni se dezvăluie treptat pe măsură ce tânărul prinț al pădurii învață lecții valoare despre prietenie, dragoste și miracolul vieții.


 

Sursa foto: wikipedia.org

Sursa video: Youtube/ Best Action Animation Clips
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii