Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brigada Mobilă de Jandarmi, activități preventiv-educative în rândul elevilor

ro

13 Nov, 2019 10:09 1465 Marime text
100  de elevi de la Scoala Gimnaziala nr.31 Constanţa au aflat cum pot preveni şi combate actele de violenţă.
 
Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa desfăşoară în această perioadă activităţi de prevenire a violenţei, alături de toate structurile similare din ţară, în cadrul Campaniei naţionale de informare, prevenire şi dialog social „Şcoala ta în siguranţă”.

Campania cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii, părinţii şi profesorii din diferite instituţii  de învăţământ constănţene, în baza protocolului semnat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. În acest sens, marți 12 noiembrie a.c., între orele 13.00-15.00, mr. Nicolae Dimcia, din cadrul Compartimentului de Prevenire a Faptelor Antisociale, s-a întâlnit cu peste 100 de elevi din clasele a V-VI-a, a Şcolii Gimnaziale nr 31 Constanta. Tinerilor le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică.
 
Una dintre problemele puse în discuţie a fost că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Din discuţiile purtate s-a ajuns la concluzia, unanim acceptată, că pentru descurajarea unui astfel de comportament, elevii trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil, în funcţie de locul în care se află, profesorii, părinţii sau forţele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. 
 
Profesorii şi elevii s-au arătat încântaţi şi au stabilit noi întîlniri între jandarmi şi elevii din clasele V-VI-a.


Sursă foto: Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii