Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Artagea, desemnat în funcția de director general provizoriu al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. Ce durată are mandatul și ce indemnizația încasează ?

ro

09 May, 2020 00:00 2874 Marime text

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor societății naționale Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu SA a adoptat mai multe decizii în ședința din luna martie a.c.
Membri AGA au luat act de încetarea mandatelor de administratori provizorii ai S.N. AIMK Constanța – Bogdan Ionuț Artagea, Horia Mihail Acatrinei, Tony- Avramescu –Gruia Romani și aprobă numirea ca administratori provizorii, pentru o durată de 4 (patru) luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice până la 6 (șase) luni, a urmatoarelor persoane: Bogdan Ionuț Artagea, Horia Mihail Acatrinei și a lui Adrian Florea. Remunerația membrilor provizorii nou-numiți va fi de 4.631 lei brut, cu respectarea dispozițiilor art. 37, alin. (1) și (2) din O.U.G. nr. 109/2011, și cu încadrarea în bugetul de venituri și cheltuieli.

Potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial, membri Adunării Generale a Acționarilor, aprobă ca reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în Adunarea Generale a Acționarilor AIMK să semneze, în numele contractele de mandat care vor fi încheiate Totodată, membri AGA au luat act de adresa emisă de Sindicatul Independent al SN AIMK - S.A. nr. CA/27/23.01.2020 și constată că nu sunt îndeplinite cerințele legale prevăzute de dispozițiile art. 48, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020 pentru a pune în discuție și a aproba solicitările din adresa anterior menționată.

Nu în ultimul rând, în ședința din luna martie, membri AGA l-au desemnat pe Bogdan-Ionuț Artagea în funcția de director general provizoriu al SN AIMK – SA, începând cu data de 13.05.2020, în conformitate cu prevederile art. 35, art. 642 din O.U.G. nr. 109/2011 actualizată privind guvenanța corporativă a întreprinderilor publice, în baza Propunerii nr. CA/111/31.03.2020 a Comitetului de Nominalizare și Remunerare din cadrul Consiliului de Administrație și a notei nr. CA/109/26.03.2020, semnate de administratorii: Mirela Matichescu, Horia-Mihail Acatrinei, Constantina Vasilescu, Secil-Givan Cantaragiu și Livia-Elena Căpățână.

Mandatul de director al lui Bogdan Artagea a fost prelungit pentru patru luni, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, începand cu data de 13.05.2020. AGA a aprobat contractul de mandat precum și remunerația lunară brută a directorului Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu în valoare de 27.816,00 lei, în baza propunerii nr. CA/111/31.03.2020 a Comitetului de Nominalizare și Remunerare din cadrul Consiliului de Administrație.
Iată componența Consiliului de Administrație:

Bogdan Artagea – directorul aeroportului AIMK
Horia Mihail Acatrinei – director economic al AIMK
Mirela Matichescu – administrator public al județului Constanța – președinte CA
Adrian Florea– reprezentat Fondul Proprietatea
Ligia Elena Căpățână  - reprezentatul primăriei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța
Secil Cantaragiu – consilier local PMP
Constantina Vasilescu - consilier județean PNL în CJ Ialomița.


Citește și:

Eliminată la începutul anului și cooptată ulterior de către AGA, Mirela Matichescu, desemnată președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu

PSD a fost ras din CA-ul Aeroportului Kogălniceanu. CJC a rămas fără reprezentant şi cere o nouă convocare a AGA şi vot cumulativ (document + galerie foto)

Ministerul Transporturilor a eliminat reprezentatul CJC din Consiliul de Administraţie al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. Iată noul Consiliu de Administraţie

Consiliul de Administraţie al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, împănat cu pesedişti (galerie foto)

Consiliul Județean are din nou reprezentant în Consiliul de Administrație al Aeroportului de la Kogălniceanu

Consiliul de Administraţie al Aeroportului Mihail Kogălniceanu i-a prelungit din nou mandatul directorului economic. Cine s-a abținut de la vot




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii