Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul ploilor Localități inundate, drumuri restricționate și persoane evacuate (galerie foto)

ro

22 Jun, 2020 08:33 1510 Marime text

•    În Dobrogea, este încă valabil un cod galben de inundații.
Ploile continuă să facă ravgii în Dobrogea, dar și în restul țării.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că s-au produs inundații în 46 de localități din 22 de județe. De altfel, pentru Dobrogea este încă în vigoare codul galben de inundații, care va expira în această noapte, la ora 0.00.

Potrivit DSU, în ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 53 de case, 194 curți, 66 beciuri/subsoluri și 3 străzi.

Redăm, în continuare, informarea oficială transmisă de Departamentul pentru Situații de Urgență:

Cele mai afectate județe de aversele torențiale sunt Bihor, Neamț, Suceava și Vaslui.
❗ Un eveniment deosebit a fost înregistrat în județul Vaslui, localitatea Rafila, unde 2 persoane au fost evacuate la rude după ce locuințele le-au fost afectate de viitură.
❗ Situația s-a îmbunătățit la nivelul județelor Caraș-Severin și Timiș. Cele 84 de persoane evacuate/autoevacuate săptămâna trecută din zone inundate (28 de persoane din localitățile Oțelu Roșu, Remetea-Pogănici, Ciuta, Zorlențu Mare, Dezești – județul CS și 56 de persoane din zona Lugoj și localitatea Fârdea – județul TM) s-au întors la domiciliu.
❗ Totodată, având în vedere că până astăzi la ora 12.00 este în vigoare o avertizare hidrologică COD ROȘU de inundații pe râul Timiș, în continuare, în orașul Lugoj sunt dislocate echipaje pregătite de intervenție în caz de necesitate.
Traficul rutier este restricționat pe 1 drum național (DN 1R/CJ), 2 drumuri județene (DJ 182C/MM și DJ 668A/HD) și blocat pe 1 drum național (DN 15B/NT) și 3 drumuri județene (DJ 706A și DJ 706B/HD, DJ 159/VS).
Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 12 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 10 județe (BC, BV, CT, GL, NT, OT, TL, SV, VN și VS).
La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt intervenții în desfășurare în 3 județe (BH, NT și SV) atât pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curți, cât și pentru îndepărtarea aluviunilor de pe tronsoanele de drum afectate.
Evoluția dinamicii din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operațional National din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților din zonele afectate.

Sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii