Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul infracțiunilor economice depistate de polițiști în ultima săptămână

ro

21 Sep, 2019 20:54 1654 Marime text
În perioada 14 – 20 septembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 42 de percheziții domiciliare și au instituit măsuri asigurătorii în valoare totală de peste 7.800.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.
 
Astfel, polițiștii au pus în aplicare 41 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.
 
În cauzele penale instrumentate, faţă de 187 de persoane s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar față de 22 de persoane au fost dispuse măsuri preventive (12 reţinute şi 10 control judiciar).
 
De asemenea, polițiștii au indisponibilizat bunuri în valoare de 1.869.809 lei și au confiscat 406.934 de ţigarete.
 
 
Spre exemplu, la data de 14 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 18 percheziţii la domiciliile unor persoane de pe raza judeţului Prahova.
 
Perchezițiile au avut loc în municipiul Ploiești, orașul Mizil şi comunele Lipănești, Măgureni și Florești, pentru destructurarea unei grupări infracţionale formată din opt persoane, ce ar fi comis fapte asimilate infracţiunii de contrabandă.
 
Polițiștii au indisponibilizat 32.953 de ţigarete de diferite mărci cu timbru din Republica Moldova și Duty Free în valoare de 19.776 de lei, 781 de țigarete confecționate artizanal, 798.330 de lei, două dispozitive electrice pentru confecționat țigări, telefoane și agende.
 
De asemenea, șase persoane au fost reținute și 24 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova în vederea audierii.
 
Față de cele șase persoane, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile
 
Poliția Română informează, în acest caz, că cercetările continuă sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii