Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bicicliștii protestează astăzi în Capitală

ro

27 Oct, 2019 09:50 1554 Marime text
Bicicliştii din Bucureşti sunt aşteptaţi, duminică, de la ora 16,00, în Piaţa Universităţii, la protestul "Şi pe biciclişti îi aşteaptă cineva acasă!", care îşi propune să atragă atenţia şoferilor şi autorităţilor despre existenţa în trafic a bicicliştilor, o categorie de participanţi la trafic vulnerabilă, potrivit Agerpres.

"Din păcate, agresivitatea din traficul rutier este tot mai evidentă, iar autorităţile poartă partea lor de vină. De exemplu, dacă autorităţile locale ar fi direcţionat măcar 1% din fondurile alocate infrastructurii dedicate maşinilor către proiecte de realizare de rute pentru biciclete, dezvoltarea infrastructurii din Bucureşti ar fi putut fi deja comparabilă cu cea din alte oraşe europene", se arată în comunicatul organizatorilor.

Aceştia au depus, joi, la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române un set de propuneri de modificare a Codului Rutier (OUG 195/2002). Acestea au fost strânse de-a lungul ultimilor ani în speranţa că partidele politice vor ţine cont de opiniile specialiştilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii