Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile pentru sănătate a consumului moderat de tequila

ro

25 May, 2021 17:06 2077 Marime text

Tequila este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice la nivel mondial și este 100% mexicană, dar consumul său în exces poate fi cauza a multor boli. Cu toate acestea, atunci când este băută cu măsură, poate avea chiar beneficii pentru sănătte, deoarece provine din agave, arată un studiu realizat de American Chemical Society.
 
Aici vă spunem care sunt cele mai importante:
 

1. Scade glicemia

Insulina este necesară în organism, deoarece este responsabilă de scăderea glicemiei. Plantele de agave stimulează producția de insulină în organism.
 

2. Ajută la pierderea în greutate

Pe baza cercetărilor American Chemical Society, tequila este una dintre băuturile care nu doar că nu îngrașă, ci, dimpotrivă, elimină toxinele și extractul de agave te ajută să slăbești. De aceea, atunci când urmați o dietă, este singura băutură alcoolică pe care nutriționiștii v-o recomandă, deoarece celelalte conțin multe zaharuri.
 

3. Ajută la digestie

Consumând tequila, metabolismul dvs. funcționează mai repede și asta vă ajută să îmbunătățiți digestia, dar asta doar dacă beți un singur shot.
 

4. Reduce colesterolul și hipertensiunea arterială

Un alt beneficiu al tequilei este că ajută la dizolvarea grăsimilor, așa că, atunci când mănânci alimente foarte grase, bea și un shot de tequila și asta te va ajuta să le îndepărtezi mai ușor. Și pentru că poate reduce nivelul colesterolului, va scădea și tensiunea arterială.
 

5. Îmbunătățește absorbția calciului

Potrivit experților, tequila ajută la fixarea mai bună a calciului; cu toate acestea, nu este recomandată pentru utilizare de către persoanele cu osteoporoză sau alte boli osoase până ce acestea nu-și consultă medicii.
 

6. Îmbunătățește somnul

Acționând ca un relaxant muscular, tequila te ajută să adormi mai repede. Dar este recomandabil să beți doar un shot atunci când nu puteți dormi; acest lucru nu trebuie făcut zilnic sau va cauza dependență.


7. Este afrodisiac

Tequila este o bautură care ajută la creșterea dorinței sexuale și mai ales la femei.
 
Este important de precizat că tequila nu este un medicament, așa că, dacă suferiți de vreo boală, ar trebui să mergeți la un specialist pentru a vă prescrie un tratament și să nu folosiți această băutură ca „remediu”. În plus, consumul său zilnic provoacă dependență și odată cu acesta o multitudine de boli cronice și fatale.


Ce este tequila?

Tequila este un distilat de agave. Dar este, de asemenea, o denumire de origine, fiind o băutură alcoolică originară din statul Jalisco, Mexic. Prin urmare, numai băuturile produse în acea regiune pot fi numite astfel. În plus, numele său provine de la Nahuatl tequitl, care înseamnă muncă sau comerț și tlan, care înseamnă „loc.
 
Există diferite variante despre originea sa. În trecut era considerată o băutură oferită de zei muritorilor. Legenda spune că într-o zi fulgerul a lovit o plantație de agave, provocând arderea acestor plante pentru câteva secunde. Sătenii și-au dat seama că din interior a ieșit un nectar aromat, pe care l-au băut cu teamă și venerație.
 
O tequila de bună calitate, care nu trece prin nici un proces chimic sau industrial, nu generează niciun fel de mahmureală la oameni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii