Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza aeriană siriană atacată cu rachete trase de pe două distrugătoare americane care au fost recent în Portul Constanţa (galerie foto)

ro

07 Apr, 2017 16:23 2655 Marime text
Baza Shayrat din provincia Homs (centrul Siriei) a fost lovită noaptea trecută, în jurul orei 04:00 GMT de 59 de rachete Tomohawk trase de pe navele americane USS Porter și USS Ross, care se află în Marea Mediterană. Cele două distrugătoare americane, care fac parte din flota a 6-a americană din zona Europa-Africa au participat la mai multe exerciţii militare desfăşurate în Marea Neagră în ultimii ani şi au staţionat în portul Constanţa.

Una dintre navele militare, USS Porter a fost implicată într-un incident în luna februarie a acestui an pe Marea Neagră, când, mai multe avioane militare ruse s-au apropiat de aceasta, manevrele fiind considerate „nesigure și neprofesioniste”, conform declaraţiilor unui oficial al SUA, citat de Reuters.

Incidentul ar fi avut loc după ce USS Porter participase la un exerciţiu militar internaţional în Portul Constanţa. Reamintim că în perioada 3-5 februarie a fost planificată escala navelor străine în Portul Constanța participante la exercițiul multinațional Sea Shield 17, programat a se desfășura în perioada 1-10 februarie.

Cu această ocazie în zonă au fost reuniți 2.800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia și Ucraina, 16 nave de suprafață, un submarin și zece aparate de zbor ale României și partenerilor.

Forțele Navale SUA din Europa (NAVEUR) au participat la exerciţiu cu distrugătorul USS Porter și o aeronavă de cercetare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii