Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu caută firmă pentru o investiție majoră. Se va construi o pistă de decolare-aterizare

ro

11 Mar, 2021 00:00 3968 Marime text
  • UM 02523 caută firmă pentru atribuirea unui contract
  • Contractul este clasificat secret de serviciu pentru realizarea de infrastructură a Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu
  • Conform caietului de sarcini, printre altele, se dorește contruirea unei piste de decolare-aterizare
 
Ministerul Apărării – Unitatea Militară 02523 organizează o licitație pentru atribuirea unui contract aferent serviciilor de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru realizarea infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.
 
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 mai 2021, iar valoarea estimată a achiziției este de 2.148.126.437,14 lei. Valoarea estimată a tuturor serviciilor și lucrărilor incluse în ETAPA 1 a proiectului de investiție este de 2.148.126.437,14 lei fără TVA. Valoarea FAZA I - total valoare 1.434.413.738,84 lei fără TVA compusă din: - 49.401.456,849 lei fără TVA– valoarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică; -1.385.012.282 lei fără TVA – valoarea lucrărilor de execuție pentru obiectivele 1, obiectiv 12,16,21,23,24. Valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute pentru faza I este de maxim 10 % din valoarea totală de proiectare și execuție lucrări.
 

Ce se construiește

 
În etapa I a proiectului, urmează să fie atinse următoarele obiective: construcție pistă de decolare-aterizare și cale de rulare, punct control zbor, platforme operare aeronave, clădire comunicații, drumuri și puncte de control acces. Necesitatea proiectului este dată fiind importanța militară a forțelor aeriene, derivată din caracterul acțiunii lor flexibil și rapid, prin areale extinse și în orice condiții meteorologice, se impune realizarea unor facilități minimale operaționale noi, precum și integrarea și dezvoltarea celor existente la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu pentru Forțele Aeriene Naționale și partenerii strategici, pentru operarea în siguranță și în timpi optimi a unei escadrile de avioane multirol, în intervenții de apărare sau ofensive.
 
România își dorește consolidarea statutului de stat-pol de stabilitate pe flancul estic al Uniunii Europene și NATO, inclusiv în plan militar, iar acest lucru se face prin augmentarea și îmbunătățirea capacității de intervenție armată, în special în scop de disuadare, defensiv și a serviciilor suport și apărare asociate.
 

Persoanele cu funcții de decizii

 
Persoanele din cadrul Autorităţii contractante cu funcţii de decizie referitoare la organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire, sunt: general de brigadă Gheorghe Nistor – şeful unităţii militare 02523 Bucureşti, col. Apostol Marius-Cristian -director, lt. col. Podaru Doriana – p. contabil şef, locotenent colonel ing. Robert Pirneci, P.c.c. Matahală Dumitru, P.c.c. ing. Petrache Daniel, funcționar public Barbulescu Gabriela, P.c.c. Visan Mihaela,funcționar public Cărbunaru Elișor Mirela, funcționar public Gheorghiu Mihai.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii