Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul diagnosticat cu coronovirus de la Galați, internat la spitalul Matei Balș. Ar fi trebuit să ajungă la Constanța

ro

08 Mar, 2020 12:19 2227 Marime text

Un bărbat de 72 de ani din Galați este cel de-al 13-lea caz confirmat de infectare cu coronavirus pe teritoriul României, scrie digi24.ro.

Autoritățile au adresat, sâmbătă seara târziu, un apel public pentru a fi identificate cât mai rapid toate persoanele cu care bărbatul a intrat în contact după aterizarea sa pe aeroportul Otopeni, în data de 29 februarie.

Subprefectul județului Galați, Mihai Manoliu, a transmis pentru cotidianul ZIUA de Constanța că pacientul bolnav de coronavirus se află la București, la spitalul Matei Balș. Inițial, s-a luat în calcul să fie adus la Constanța.Centrele de tratare pentru coronavirus se află la București, Iași, Constanța, Timișoara, Cluj, Sibiu.  Primii zece bolnavi trebuiesc tratați la spitalul Matei Balș din București. Există o situație când bolnavii din Timșoara nu au fost adus toți la spitalul Matei Balș și nu s-a depășit limita de 10 perosoane. În plus au mai fost externați, și nu au fost ocupate toate cele 10 paturi de la spitalul din Buucrești.

Bărbatul s-a întors în România, din Lombardia, pe 29 februarie, fiind plecat în străinătate pentru investigații medicale legate de o afecțiune cronică de care suferă. Venind din Lombardia, regiune afectată de epidemia de coronavirus din Italia, bărbatul a intrat în izolare la domiciliu. După 7 zile în care a stat izolat la domiciliu, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. După confirmarea infectării cu coronavirus a fost dus în Capitală, la Institutul Matei Balş.

Acum, autoritățile încearcă să-i identifice pe cei cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact după aterizarea pe aeroportul Otopeni, în condițiile în care pacientul a luat microbuzul ca să ajungă la Galați.

Este vorba despre un microbuz cu plecare din București, Gara de Nord, în data de 29 februarie, ora 12:15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul și IDM Basarab.

Astfel, persoanele care au călătorit cu acest microbuz sunt rugate să se izoleze la domiciliu și să contacteze în cel mai scurt timp autoritățile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galați).

Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați.

Această cursă a fost folosită de „aproximativ” 17 pasageri, precizează Grupul de comunicare strategică.

De la aeroport până la Gara de Nord, bărbatul s-a deplasat cu un autobuz al liniei expres 780.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii