Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Banii se întorc la noi“, transmite AJOFM Constanţa Greşeli făcute de angajatorii care solicită şomaj tehnic, acordat în perioada de urgență

ro

24 Apr, 2020 00:00 3655 Marime text

AJOFM Constanţa atrage atenţia agenţilor economici din judeţ, care depun dosarele pentru acordarea șomajului tehnic, că documente necesare trebuie trimise doar pe platforma digitală aici.gov.ro, lansată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în luna martie a acestui an.
 
„Începând cu 1 mai, documentele necesare pentru acordarea șomajului tehnic trebuie trimise doar pe platforma digitală aici.gov.ro. Adresa de email nu va mai funcţiona. Rugăm agenţii economici să fie atenţi şi să nu trimită documentele de mai multe ori. Se ajunge la situaţia că doi - trei angajaţi ai agenţiei procesează aceleaşi documente“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Gheorghe Buşu, directorul AJOFM Constanţa.
 
O altă problemă cu care se confruntă AJOFM Constanţa este completarea greşită de către angajatori a conturilor bancare, în care urmează să fie depuse sumele pentru şomajul tehnic.
„Avem situaţii în care sumele depuse în conturile societăţilor comerciale se întorc înapoi. Atragem atenţia agenţilor economici să fie mai atenţi atunci când ne furnizează numărul contului bancar“, a mai spus Gheorghe Buşu.
 
Reamintim că în luna martie Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a lansat platforma digitală aici.gov.ro, pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, începând din data de 2 aprilie, angajatorii pot descărca din platformă și trimite documentele prevăzute de OUG 30/2020 modificată și completată de OUG 32/2020 pentru acordarea șomajului tehnic. Platforma aici.gov.ro își va extinde în perioada următoare funcționalitățile. Astfel, în mod etapizat, toate instituțiile publice din România se vor putea înrola pentru a răspunde rapid solicitărilor cetățenilor, în format electronic. Angajatorii care vor să aplice pentru șomaj tehnic sunt rugați să folosească această platformă. Vor găsi acolo documentele de care au nevoie pentru obținerea șomajului tehnic și tot acolo le vor depune după completare.
 
 
Citeşte şi.
 
Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța Directorul AJOFM Constanța, Gheorghe Bușu, despre șomajul tehnic și pașii procedurali care trebuie urmați pentru accesarea acestei subvenții

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii