Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani nerambursabili pentru achiziţionarea unei maşini de familie. Ce condiţii trebuie îndeplinite (document)

ro

06 Jan, 2020 00:00 3652 Marime text
 
La Senat, în dezbatere, a fost publicată propunerea legislativă privind Programul "Un autoturism pentru fiecare familie". Practic, statul vine în ajutorul familiilor cu mai mulţi copii, pentru a-şi putea achiziţiona un autoturism cu 7 locuri.
 
Conform expunerii de motive, „având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente în vederea stimulării natalităţii pentru stoparea crizei demografice din România şi totodată necesitatea stimulării achiziţionării unor autovehicule noi de minimum 7 locuri, mai puţin poluante, se impune adoptarea programului, care vizează facilitarea accesului persoanelor fizice care au în întreţinere 3 sau mai mulţi copii, la finanţări nerambursabile pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu poluare redusă EURO5 sau EURO6”.
 
Astfel, începând cu data de 1 iulie 2020 persoanele fizice care au mai mult de 3 copii în întreţinere vor putea accesa o sumă nerambursabilă, de maximum 35.000 de lei. Această sumă reprezintă pe piaţa românească aproximativ 25-30% din preţul de cumpărare a acestor tipuri de autovehicule, cu minimum 7 locuri. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii