Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi și numai azi Celebrăm Ziua internațională a prietenilor buni (video)

ro

08 Jun, 2020 15:31 3180 Marime text
  • Data de 8 iunie marchează  Ziua internațională a prietenilor buni. 
„Prietenia este, în primul rând, pacea reciprocă și zborul spiritului pe deasupra amănuntelor vulgare.” (Antoine de Saint-Exupery)

Iată că au si cei mai buni prieteni, o zi a lor. O zi în care îi sărbătorim cum se cuvine. 

E cel mai tare să ai un cel mai bun prieten. Bineînțeles, avem și familie, dar rudele pot fi insuportabile câteodată. Cei mai buni prieteni sunt buni pentru orice. 

Pe masura ce inaintam in varsta relatiile de prietenie sunt un indicator mai bun al nivelului nostru de fericire prin comparatie cu relatiile pe care le avem cu rudele, cel putin asa constata cercetatorii a doua studii de specialitate la care au participat in total 280 de mii de persoane, scrie bigthink.com.

În general, în Europa şi în SUA, se trimit cărţi poştale sau mesaje scrise, se fac mici daruri sau se oferă flori, dar în cele mai multe locuri sărbătoarea înseamnă pur şi simplu să te afli în compania prietenilor cei mai buni, să găteşti pentru ei ori să-i inviţi la masă, să faci anume prăjituri sau să cânţi împreună cu ei.

Unii tineri îşi oferă reciproc brăţara prieteniei, utilizată de altfel ca simbol în Asia şi în Orientul Mijlociu de mai multe secole, care are o mare valoare sentimentală şi arată prietenului cât de special este pentru cel care i-o dăruieşte.

Se pare că spune totul prin culorile din care este ţesută.

În orice dată şi în orice fel ar fi sărbătorită, în compania celor dragi, online, prin corespondenţă sau telefon, prietenia trăieşte prin loialitate, sinceritate şi încredere şi nu are graniţe de timp sau spaţiu şi de aceea cel mai bun fel de o celebra este a menţine mereu viu spiritul ei.

 

Sursa foto-video: youtube/ Cat Music 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii