Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea noului director interimar al CJAS Constanţa, George Mirel Cristescu (documente)

ro

27 Apr, 2016 00:00 7057 Marime text
George Mirel Cristescu a fost numit preşedinte-director cu delegaţie al Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Constanţa, potrivit Ordinului CNAS nr. 202/13.04.2016.

Anterior, acesta a fost director la Direcţia Relaţii Contractuale din cadrul Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Constanţa. Până la numirea ca director interimar a lui George Mirel Cristescu, CJAS Constanţa a fost condusă de Oana Irina Ioniţă.

Aşa cum reiese din declaraţia de avere completată în luna mai 2015, George Mirel Cristescu deţine un teren intravilan de 434 mp, dobândit în anul 2012 şi situat în Eforie Sud. Printre proprietăţile sale imobiliare se mai numără o casă de locuit de 396 mp, în Eforie Sud, două apartamente de 78,80 mp, respectiv 67,80 mp, în Constanţa, precum şi un alt apartament, de 58,77 mp, în Bucureşti. 
 
Noul director al CJAS Constanţa nu deţine automobile, nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. De asemenea, George Mirel Cristescu nu are datorii, dar nici conturi sau depozite bancare. În anul fiscal 2015, acesta a încasat de la CJAS Constanţa suma de 26.800 de lei. Din declaraţia de interese completată în luna mai 2015, aflăm că George Mirel Cristescu nu este asociat la nicio societate comercială. 
 
Reamintim că CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) a organizat un nou concurs pentru ocuparea funcţiilor contractuale de conducere vacante de preşedinte-director general pentru 42 de case judeţene de asigurări de sănătate, printre care şi cea constănţeană. Proba scrisă a avut loc pe 2 martie.
 
Pentru ocuparea funcţiei de preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa au candidat Ionuţ Cornel Ionescu, care a obţinut la proba scrisă 5,50 puncte, şi Claudiu Daniel Teliceanu, care a absentat. Precizăm că Ionuţ Cornel Ionescu este fostul director al Spitalului Clinic CF Constanţa. 
 
Postul de director general al CJAS Constanţa a devenit vacant după demiterea lui Dragoş Poteleanu de la conducerea instituţiei. Acesta este plasat sub control judiciar. Procurorii DNA spun că, „în perioada 2012 - 2015, cât a deţinut funcţia de preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, în repetate rânduri, Poteleanu Dragoş şi-a condiţionat îndeplinirea atribuţiilor de serviciu de primirea unor sume de bani sau a altor foloase necuvenite. Repetabilitatea actelor infracţionale, întinderea acestora în timp (2012 - 2015), modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunilor conturează o personalitate pentru care funcţia publică deţinută a reprezentat un instrument de care s-a folosit pentru atingerea obiectivelor sale personale“.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, secţiunea „Documente”, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale directorului interimar al CJAS Constanţa.

Citeşte şi

Postul lui Poteleanu, scos la concurs Viitorul director al CJAS Constanţa nu trebuie să aibă probleme penale

Primul a absentat, al doilea a obţinut 5,5 puncte Claudiu Teliceanu şi Ionuţ Ionescu, la concursul pentru funcţia de director al CJAS Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii