Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au închis ghişeele pentru jumătate de oră Subalternii lui Mazăre au declanşat, ieri, grevă de avertisment (galerie foto)

ro

21 Feb, 2015 00:00 1462 Marime text
Ieri, timp de jumătate de oră, angajaţii Primăriei municipiului Constanţa nu au lucrat cu publicul, iar constănţenii care au venit să îşi rezolve diferite probleme au aşteptat afară pentru ca greva de avertisment să se termine.

Eugenia Munteranu, prim-vicepreşedinte al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică Constanţa, a declarat că protestul a fost cauzat de neaplicarea Legii 284/2010: „Salariile funcţionarilor sunt îngheţate încă din 2009. Am făcut mai multe adrese către Ministerul Finanţelor, către Guvernul României, însă am fost şi suntem ignoraţi. Următoarea formă de protest va fi o grevă de două ore, urmând ca funcţionarii să întrerupă chiar şi o zi-două munca, până li se îndeplinesc revendicările: majorarea salariilor şi acordarea tichetelor de masă.“ Ieri, pe strada Ecaterina Varga, unde Primăria are birouri, peste 20 de constănţeni au aşteptat în frig să se deschide ghişeele.

Potrivit Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), la care este afiliat şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică Constanţa, greva de avertisment a fost declanşată ca urmare a faptului că niciuna dintre solicitările adresate Guvernului României nu a fost soluţionată în mod favorabil. Aceste revendicări fac referire la: reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii; creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. „În condiţiile în care niciuna dintre solicitările noastre nu a fost soluţionată în mod favorabil de către Guvern, constatând şi dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia ca urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, FNSA a hotărât declanşarea acţiunilor de protest ce presupun întreruperea activităţii în instituţiile administraţiei publice locale. Constatăm că, după aproximativ doi ani de guvernare, am fost amăgiţi cu promisiuni, aşa cum s-a întâmplat şi în campania electorală din 2012, când actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1989 încoace. Am mai fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de către clasa politică aflată la guvernare. Toate aceste motive au generat foarte mari nemulţumiri în rândul salariaţilor din administraţia publică locală şi ne-au determinat să recurgem la acţiuni de protest extreme, în primă fază, greva de avertisment, după care vom demara procedura de strângere de semnături în vederea declanşării grevei generale în administraţia publică locală“, se arată în comunicatul de presă remis de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii