Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început pregătirile de Crăciun în Betleem. Dealurile din apropiere sunt acoperite de nea

ro

23 Dec, 2021 19:52 1507 Marime text

 
  • În piaţa Betleem, la porţile Bisericii Naşterii Domnului - leagăn al creştinismului - se va deplasa vineri arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa.






Cu temperaturi mai scăzute pentru această perioadă a anului şi cu dealurile din apropiere acoperite de nea, oraşul Betleem se pregătea joi de Sărbătorile de Crăciun, marcate de pandemie şi cu frontierele închise şi anul acesta turismului, în plină răspândire a variantei Omicron, relatează EFE, citat de Agerpres.






În Oraşul Vechi, primăria din Ierusalim a împărţit sute de brazi în mod gratuit rezidenţilor acestui oraş în care trăiesc 12.000 de creştini, majoritatea palestinieni.








Un personaj cunoscut în comunitatea palestinienilor creştini din Ierusalim este Issa Anis Kassissieh, fost jucător de baschet, care şi-a transformat casa într-un lăcaş al lui Moş Crăciun, împodobită tot anul cu decoraţiunile de sezon, şi care a devenit o atracţie pentru turişti şi pentru curioşi.








Kassissieh a absolvit şcoala CWH Santa Claus din SUA în urmă cu 15 ani şi a fost numit ambasador oficial al lui Moş Crăciun la Ierusalim.
 
 





La câţiva kilometri distanţă, la Betleem, în teritoriile ocupate, se fac pregătiri febrile pentru seara de Ajun şi zilele de Crăciun, după ce a fost dat startul sărbătorilor de iarnă la 5 decembrie prin instalarea bradului şi montarea Ieslei Naşterii Pruncului Sfânt.






În piaţa Betleem, la porţile Bisericii Naşterii Domnului - leagăn al creştinismului - se va deplasa vineri arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, administrator apostolic al Patriarhiei Latine, în cadrul tradiţionalului pelerinaj de Crăciun la care participă anual mii de credincioşi.






Însă vineri, pentru al doilea an consecutiv, la aceste celebrări nu vor participa nici turişti şi nici pelerini, ci doar credincioşii din comunitatea catolică locală.





Sursa foto: Pixabay

Sursa  Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii