Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început lucrările de reparații capitale la pasajul superior de la Poarta 4 din Portul Constanța. Care este valoarea lucrărilor

ro

27 Oct, 2021 08:51 1662 Marime text

  • Pasajul respectiv este situat pe drumul dintre Poarta 3bis și Poarta 5, este construit in 1981, are partea carosabilă de 7,90 m lățime și două trotuare pietonale de câte 1,30 m. Suprastructura este alcătuită din 9 grinzi prefabricate cu o înălțime de 0,72m.
CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța continuă seria reparațiilor capitale din surse proprii cu pasajul superior de la Poarta 4 din Portul Constanța.

Pasajul respectiv este situat pe drumul dintre Poarta 3bis și Poarta 5, este construit in 1981, are partea carosabilă de 7,90 m lățime și două trotuare pietonale de câte 1,30 m. Suprastructura este alcătuită din 9 grinzi prefabricate cu o înălțime de 0,72m.

Dată fiind vechimea pasajului, elementele constructive sunt în stare de degradare și necesită lucrări de reabilitare: refacerea secțiunii din beton a grinzii prin tencuire manuală cu mortare speciale, execuție placă nouă de suprabetonare peste grinzile existente, montare parapet pietonal zincat, închiderea fisurilor și a crăpăturilor, desfacerea sistemului rutier pe cale și pe trotuare, deblocarea rosturilor de dilatație pe culee, reparații la antretoaze, montare aparate noi de reazem din neopren, executarea unei hidroizolații performante, realizarea de îmbrăcăminte cu asfalt pe zona carosabilă și trotuare, montarea de parapete pe pod de tip H4b din oțel zincat etc.

Valoarea lucrărilor este de 1.946.497,95 lei (fără T.V.A.), include lucrările de construcție și montaj și se execută de către SC CYM Recicling Medical Europe 94 SRL. Termenul de realizare este de 6 luni, iar proiectantul este SC Nordic Vision SRL .


Sursa foto-text: Facebook/ Constanta Port

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii