Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost observate aglomerări din diverse specii Rezervația Biosferei Delta Dunării a organizat acțiuni de hrănire a păsărilor

ro

23 Feb, 2021 17:25 1223 Marime text
  • Zilele geroase din ultima vreme au determinat înghețul suprafețelor de apă pe unele lacuri din Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD) și au condus la lipsa hranei pentru fauna sălbatică, în special pentru speciile de păsări de apă.
Pentru a preveni apariția unor mortalități în rândul păsărilor, în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a organizat acțiuni de hrănire, în zona de reconstrucție ecologică polder Zaghen precum și în zona strict protejată lac Sărături Murighiol, zone în care au fost observate aglomerări de păsări pe suprafețele lacurilor acoperite cu gheață.

Având în vedere faptul că suprafața înghețată nu suporta accesul personalului ARBDD participant la acțiune, hrana constituită din cereale a fost împrăștiată, pe malurile în apropierea aglomerărilor de păsări.

Ca urmare a monitorizării realizate în teren de către salariații ARBDD au fost observate aglomerări de păsări de apă, din speciile gâsca de vară, gârliță, lebăda de vară și de iarnă, diferite specii rațe, lișiță, etc.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii