Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost montate camere de supraveghere Cetăţenii din Hârşova sunt bine informaţi, dar şi în siguranţă

ro

19 Jun, 2013 00:00 3446 Marime text
Dacă în urmă cu zece zile, Primăria oraşului Hârşova a fost în măsură să anunţe finalizarea proiectului privind montarea în localitate a trei panouri electronice de informare de 6 metri/4 metri, ieri, edilul Tudor Nădrag a reuşit să ducă la bun sfârşit un nou proiect în valoare de 3.546.378,80 lei. Cel din urmă face referire la instalarea a 127 camere de supraveghere.
„Iată că astăzi (n.r. ieri) suntem în măsură să punctăm finalizarea celuilalt proiect, accesat pe Axa 1 - PIDU, privind montarea a 127 camere de monitorizare video absolut necesare comunităţii noastre. În primul rând, prin montarea acestora contribuim şi avem speranţa şi credinţa că vom reuşi să scădem infracţionalitatea în acest oraş şi să asigurăm condiţii civilizate de trai cetăţenilor noştri”, a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Tudor Nădrag. 

Edilul a declarat că iniţial s-a prevăzut montarea a 240 de camere, însă proiectul a fost aprobat pentru instalarea a 127 de sisteme de supraveghere, urmând ca montarea altor o sută de camere cu bani de la bugetul local, Guvern sau Consiliul Judeţean Constanţa să reprezinte o prioritate pentru Primăria Hârşova.
Şeful autorităţii locale a menţionat că din acest proiect integrat a făcut parte şi o a treia componentă de montare a circa 700 de stâlpi cu panouri fotovoltaice pentru iluminat public, dar „din păcate pentru câteva sutimi această componentă a fost ratată”.
Tudor Nădrag a declarat că „permanent am avut în vedere menţinerea stării de infracţionalitate la un nivel cât mai redus în cadrul comunităţii”. În acest sens, încă din primul său mandat, a fost înfiinţată Poliţia Locală, iar cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, a fost creată o structură de jandarmi.

Începe derularea a noi proiecte europene

Edilul a precizat că „în zilele următoare va demara execuţia pe Măsura 125 pentru pietruirea şi asfaltarea a circa opt kilometri de drumuri de infrastructură agricolă”. De asemenea, se aşteaptă să fie primiţi circa 7 milioane de euro pentru reabilitarea de străzi în interiorul localităţii.
Nu sunt singurele proiecte europene atrase de primarul oraşului Hârşova. Tot cu bani de la Uniunea Europeană, au fost finalizate proiecte referitoare la împădurirea a circa 200 de hectare, amenajarea de parcuri, montarea de panouri solare la spital, cămin şi creşă. „Suntem pregătiţi să accesăm şi alte proiecte”, a mai menţionat Tudor Nădrag.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii