Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi se împlinesc 74 de ani de la crearea Ansamblului Artistic Doina al Armatei (video)

ro

09 May, 2021 20:42 1378 Marime text
  • De fiecare dată la 9 mai, odată cu Ziua Independenţei de Stat a României, Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi a Zilei Europei, Ansamblul Artistic Doina al Armatei îşi sărbătoreşte, cum e şi firesc, actul său de naştere.

Astăzi se împlinesc 74 de ani de la crearea Ansamblului Artistic Doina al Armatei. Cu acest prilej suntem onorați de a vă oferi concertul dedicat acestei sărbători de suflet susținut de orchestra și soliștii Ansamblului Artistic Doina al Armatei, înregistrat de TVR, în Sala de Marmură a Cercului Militar Național.

De fiecare dată la 9 mai, odată cu Ziua Independenţei de Stat a României, Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi a Zilei Europei, Ansamblul Artistic Doina al Armatei îşi sărbătoreşte, cum e şi firesc, actul său de naştere.

La acest moment de sărbătoare aducem un omagiu în semn de recunoştinţă şi preţuire înaintaşilor care au dat glorie şi strălucire acestei instituţii.

Meritele artistice acumulate în bogata activitate a Ansamblului Artistic Doina al Armatei l-au desemnat, în repetate rânduri, ca demn mesager al artei şi culturii româneşti.

De 74 de ani, Ansamblul face parte din viaţa cotidiană a armatei, în activități de reprezentare și protocol, în țară, peste hotare, în teatrele de operații militare și este fără încetare în linia întâi în toate momentele aniversare ale istoriei armatei, sărbătorilor naţionale şi a celor cu caracter religios, mobilizându-se şi motivându-se constant în perfecţionarea continuă a concertelor și spectacolelor muzical-coregrafice, precum şi a măiestriei interpretative.

Împreună traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea și valoarea vieții, când semenii noștri sunt încercați de noua pandemie. Aceste vremuri ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară.

Ansamblului Artistic Doina al Armatei să-i urăm împreună, în această zi de sărbătoare, longevitate şi împliniri la fel de valoroase în slujba culturii şi reprezentării Armatei României.

Cu aceste gânduri, personalul Ansamblului Artistic Doina al Armatei transmite tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranţă!


La mulţi ani Ansamblului Artistic Doina al Armatei!, este postarea de pe pagina de Facebook a MApN.

 

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii