Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi marcăm Ziua Internațională a Înghețatei cu Vanilie. Cum o poți prepara într-o zi călduroasă de vară (video)

ro

23 Jul, 2020 16:25 2622 Marime text
  • "Căldură mare, mon cher!" Așadar, te poți răcori cu o înghețată de vanilie, mai ales că este ziua în care e sărbătorită anual! Este ușor de găsit, dar și de pregătit.
Este vară și simțim cu căldura ne toropește. Ne dorim un desert rece și gândul ne duce, evident, la înghețată.

Înghețata este un desert rece creat din produse lactate, cum ar fi laptele și smântâna, combinate cu asezonare și îndulcitori precum zahărul. Această mixtură este creată încet la rece pentru a preveni formarea cristalelor de gheață, acest lucru rezultând o înghețată neted structurată.

Aceste ingrediente alături de aerul întrodus în timpul procesului de amestecare (tehnic numită trecerea peste nivel) creează înghețata. În general, înghețatele mai ieftine conțin ingrediente mai slabe (de exemplu vanilia naturală este înlocuită cu cea artificială), și mai mult aer este introdus, câteodată chiar și 50% din volumul final. Înghețatele produse artizanal, de obicei conțin foarte puțin aer, însă este necesar puțin pentru a produce țesutul cremos caracteristic al produsului.

De asemenea, termenul de „înghețată” este câteodată folosit pentru sensul de deserturi și snacks-uri în general, iar în unele țări este legal rezervat pentru deserturi înghețate și snacks-uri create cu un procent înalt de lapte gras. Crema înghețată, iaurtul înghețat, sobre și gelato, și alte produse similare sunt de obicei informatoare sub numele de „înghețată”, însă guvernele în general potrivesc termeni de folosință comercială bazată pe cantități și ingrediente, scrie wikipedia.org.

În video-ul de mai jos, puteți viziona modul de preparare al deliciosului desert de vară.

 

Sursa foto-video: Youtube/ Sorina Cuisine
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii