Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:08 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este ședință de îndată la Consiliul Local Municipal Constanța. Două proiecte pe ordinea de zi. Ce este ședința de îndată. Cine o poate convoca

ro

04 May, 2018 03:36 1438 Marime text
Potrivit unui convocator publicat, ieri, pe pagina oficială de internet a Primăriei Municipiului Constanța astăzi, la ora 15.00, se reunește Consiliul Local Municipal, în ședință de îndată, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (4) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Ședința are loc în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 177/2018 privind aprobarea deplasării în străinătate a unei delegații pentru îndeplinirea unei misiuni cu caracter temporar și aprobarea cheltuielilor aferente acestei deplasări; 
iniţiator: primar Decebal Făgădău

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Ovidius, Constanța”, cod SMIS 110301. 
iniţiator: primar Decebal Făgădău

Ce este ședința de îndată

Potrivit dispozitiilor art. 94 alin. (3) şi (4), art. 104 şi ale art. 106 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completarile ulterioare ședința de îndată reprezintă termen de convocare a consiliului local în vederea și cu scopul soluționării unor probleme urgente.

Totodată, potrivit Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale, consiliul local se poate întruni în ședință ordinară, în ședință extraordinară și în ședință de îndată.

Întrunirea consiliului local în ședință ordinară, lunar, reprezintă regula, iar întrunirea în ședință extraordinară sau de îndată, excepția.

Inițiativa convocării consiliului local în ședință o poate avea exclusiv primarul, în cazul ședinței ordinare, primarul, prefectul și cel puțin o treime din numărul membrilor consiliului, în cazul ședinței extraordinare, iar în cazul ședintei de îndată, primarul și prefectul.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii