Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este marcată Ziua internaţională de comemorare a victimelor actelor de violenţă comise în numele religiei sau al credinţei

ro

22 Aug, 2020 08:31 1706 Marime text
  • Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat rezoluţia A/RES/73/296.  

În fiecare an, pe 22 august, este marcată Ziua internaţională de comemorare a victimelor actelor de violenţă comise în numele religiei sau al credinţei.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat rezoluţia A/RES/73/296, intitulată „Ziua internaţională de comemorare a victimelor actelor de violenţă bazate pe religie sau credinţă“.

Prin această rezoluție violenţa în formă continuă şi actele de terorism care vizează persoane, inclusiv aparţinând unor minorităţi religioase, pe baza ori în numele religiei sau al credinţei sunt condamnate.

Libertatea religiei sau a credinței, libertatea de opinie și de exprimare, dreptul la întrunire pașnică și dreptul la libertatea de asociere sunt interdependente, interrelaționate și se consolidează reciproc. Acestea sunt înscrise în articolele 18, 19 și 20 din Declarația universală a drepturilor omului. Susținerea acestor drepturi joacă un rol important în lupta împotriva tuturor formelor de intoleranță și a discriminării bazate pe religie sau credință, se arată pe site-ul oficial al ONU.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (United Nations)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii