Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor salută introducerea noului program curativ de chirurgie oncologică

ro

19 Feb, 2020 17:43 1129 Marime text

Reprezentanții pacienților salută introducerea noului program curativ de chirurgie oncologică și susțin ultimele măsuri de reformă luate în sistemul sanitar.

Victor Costache, ministrul Sănătății și Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților au discutat despre noile măsuri de reformă din sistemul sanitar, despre asigurarea serviciilor integrate pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și boli cardiovasculare, liberalizarea programelor de sănătate pentru pacienții critici, coplată, dar și introducerea asigurărilor private de sănătate.

Reprezentantul pacienților a apreciat noua politica de sănătate a echipei Ministerului Sănătății prin care se urmărește depistarea precoce a cancerului și asigurarea terapiei necesare printr-o finanțare corectă a pachetului de servicii de radioterapiei și chimioterapie, utilizarea tumor board-urilor, dezvoltarea programelor de screening.
Ministrul Sănătății a subliniat că actuala echipă a Ministerului Sănătății urmărește ca, pentru patologiile care reprezintă primele cauze de mortalitate, cancer și boli cardiovasculare, pacienții să nu mai fie nevoiți să plătească pentru analize sau servicii medicale.

Oficialul Ministerului Sănătăţii a asigurat reprezentantul pacienților că toate deciziile privind politica de sănătate vor fi luate în urma consultării cu aceștia.

Au fost stabilite și următoarele întâlniri și grupuri de lucru comune.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii