Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia militarilor veterani AMVVD Constanţa, prezentă la comemorarea eroilor dobrogeni căzuţi pentru eliberarea Transilvaniei

ro

27 Sep, 2019 09:09 1612 Marime text
Asociaţia militarilor veterani AMVVD Sucursala Constanţa a participat ieri, 26.09.2019, la comemorarea eroilor dobrogeni căzuți în luptele pentru eliberarea Transilvaniei din al doilea război mondial.


"75 de ani pot fi mulți, însă pentru cei ce au pierdut oameni dragi, în luptele de la Oarba de Mureş, parcă s-a întâmplat ieri. Mulți eroi, căzuți în acele lupte, au fost din Divizia 9 Mărășești Constanța și de aceea, noi cei din Județul Constanța, am pășit pe urmele eroilor noștrii, până unde își dorm somnul de veci. Suntem obligați să nu îi uităm,  pentru că datorită jertfei lor, încă existăm ca popor! Unsprezece mii de ostași sunt îngropați la Monumentul Eroilor Oarba de Mures  și ori de câte ori avem ocazia, trebuie să îi pomenim măcar în gând! Dumnezeu să îi odihnească în pacea de care nu au avut parte în timpul vieții!", au transmis reprezentanţii asociaţiei.


Asociaţia militarilor veterani AMVVD Sucursala Constanţa a fost reprezentă de președintele Cristi Crăciun, iar AMVVD Târgu Mureș de președinte Mihai Florin Ilas. Deplasarea a fost posibilă datorită lui Remus Macovei, presedinte Asociația Națională Cultul Eroilor "Regina Maria" Filiala Constanța. Evenimentele au fost organizate de Instituția Prefectului Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu Mureș, Consiliul Judeţean Mureş, Primăria Iernut și Primaria Tîrgu Mureş.

Sursă foto: AMVVD Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii