Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artista Sarah Brightman împlinește astăzi 61 de ani. Pentru ce a devenit faimoasă

ro

14 Aug, 2021 10:30 1415 Marime text
  • Născută pe 14 august, în Marea Britanie, cântăreaţă Sarah Brightman, cunoscută în întreaga lume, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Artista împlineşte vârsta de 61 de ani.

Sarah Brightman  este o cântăreață de crossover clasic, compozitoare, actriță și dansatoare engleză, coform wikipedia.org.

Sarah Brightman şi-a început cariera la vârsta de 12 ani, interpretând un rol în muzicalul „London's West End". Şase ani mai târziu, a lansat primul single, intitulat „I lost my heart to a starship trooper", care a devenit imediat un hit. 

Jocurile Olimpice din anul 1992 au reprezentat o rampă de lansare pentru artistă, ca urmare a interpretării melodiei „Amigos para siempre”, alături de tenorul spaniol Jose Carreras. Șaisprezece ani mai târziu, în Beijing, a interpretat piesa "You and Me", cu cântărețul chinez Liu Huan.
 
Artista a cântat în engleză, spaniolă, franceză, latină, germană, italiană, hindi şi mandarină.

În decursul carierei, a primit 160 de discuri de aur şi de platină, în 34 de ţări, şi este singurul artist din lume care a ocupat primul loc în Billboard, destinat muzicii clasice, şi, simultan, în categoria Dance.

De asemenea, ocupă un loc în Guinness World Record pentru melodia „Time To Say Goodbye”. Brightman s-a impus ca cea mai bine vândută soprană din toate timpurile, cu vânzări de peste 26 de milioane de albume şi peste două milioane de DVD-uri. Duetul cu tenorul Andrea Bocelli a fost vândut în peste trei milioane de exemplare în Germania, devenind cel mai bine vândut single din istoria acestei ţări europene.

În afară de muzică, Brightman a început o carieră de film, făcând debutul major în Repo! The Genetic Opera (2008), un film muzical - operă rock, regizat de Darren Lynn Bousman. Și în vara anului 2009, ea a terminat filmările la Stephen Evans, "Cosi" sau "Prima noapte", în care ea joacă rolul unui dirijor, alături de Richard E. Grant. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii