Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestați pentru tâlhărie calificată. Au intrat într-o locuință din Agigea și au amenințat cu moartea proprietarul

ro

09 Mar, 2021 15:57 1620 Marime text
  • Arestați pentru 30 de zile după ce au intrat într-o locuință prin forțarea unei ferestre.
  • Prin amenințarea cu acte de violență și cu suprimarea vieții, cei trei inculpați au determinat victima să le remită suma de 10.000 lei.

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

La data de 09.03.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpaților:

- M.L., în vârstă de 40 ani, cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. de art. 233 – 234 alin. 1 lit. d și f Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a Cod penal,

- G.D., în vârstă de 42 ani, cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. de art. 233 – 234 alin. 1 lit. d și f Cod penal, cu aplicarea art. 41 și art. 77 lit. a Cod penal, şi

- B.E., în vârstă de 55 ani, cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. de art. 233 – 234 alin. 1 lit. d și f Cod penal, cu aplicarea art. 41 și art. 77 lit. a Cod penal.

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanelor anchetate se rețin următoarele:

În seara zilei de 20.01.2021, numiții G.D., M.L. şi B.E. au pătruns prin escaladarea gardului în curtea persoanei vătămate G.M., din com. Agigea, jud. Constanța, iar mai apoi, prin forțarea unei ferestre, au pătruns în locuința acesteia, unde, prin amenințarea cu acte de violență și cu suprimarea vieții, au determinat-o pe aceasta să le remită suma de 10.000 lei.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Secției 1 Rurale Constanța, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpații G.D., M.L. şi B.E.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii