Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Exemplare de sturion capturat ilegal, eliberate în mediul natural la Sulina

ro

30 Oct, 2020 22:00 2215 Marime text
  • Inspectorii ecologi din cadrul Comisariatului Regional al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunări (ARBDD) au efectual acțiuni de control antibraconaj în Baia de Sud din zona Sulina.
  • 21 de exemplare de sturion juvenil din specia păstrugă prinse în aceste plase au fost eliberate în mediul natural, imagini puteți urmări în secțiunea „Video“. 
Inspectorii ecologi din cadrul Comisariatului Regional al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunări (ARBDD) au efectual acțiuni de control antibraconaj în Baia de Sud din zona Sulina. Au fost găsite și ridicate în vederea confiscării mai multe unelte de pescuit de tip plasă monofilament. 21 de exemplare de sturion juvenil din specia păstrugă prinse în aceste plase au fost eliberate în mediul natural.

Sturionii sunt considerați printre cele mai periclitate specii de pe Pământ.

Din 1998, toate speciile de sturioni sunt protejate de Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie (CITES).

În țara noastră, precum și în alte țări europene, pescuitul pentru toate cele cinci specii de sturioni din Dunăre: cegă, morun, nisetru, păstrugă şi viză, este strict interzis și aspru pedepsit de lege. Pescarii au obligația legală de a elibera imediat eventualele exemplare capturate accidental, indiferent de starea lor.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii