Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD. Continuă monitorizarea coloniei de pelicani creți de pe Insula Ceaplace

ro

13 Mar, 2021 19:18 1861 Marime text

  • Aproape toată suprafața vizibilă a insulei Ceaplace este deja acoperită de cuiburi.
  • Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română și Royal Society for the Protection of Birds, a desfășurat proiectul LIFE NATURA (LIFE05NAT/RO/000169) „Salvarea Pelicanului creț din Delta Dunării”, având ca obiectiv menținerea efectivelor și protecția populației de Pelican creț din Delta Dunării.
Aproape toată suprafața vizibilă a insulei Ceaplace este deja acoperită de cuiburi, colonia de pelicani folosind din plin stuful adus de personalul din teren al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării la începutul lunii trecute. Monitorizarea se efectuează de la o distanță mai mare pentru a nu deranja păsările cuibăritoare.

Dată fiind protecția naturală oferită de poziția izolată a insulei și statutul de Zonă Strict Protejată care reduce la minim impactul activităților umane, sunt condiții propice ca noua generație să se dezvolte armonios și nederanjată.

Vom reveni cu detalii și imagini pe măsură ce exemplarele juvenile vor începe să părăsească cuibul, a transmis ARBDD.

Istoric

În perioada 2005-2009, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română și Royal Society for the Protection of Birds, a desfășurat proiectul LIFE NATURA (LIFE05NAT/RO/000169) „Salvarea Pelicanului creț din Delta Dunării”.

Obiectivul proiectului a fost menținerea efectivelor și protecția populației de Pelican creț din Delta Dunării.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii