Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apele Române, despre lucrările de înnisipare din zona Mamaia - „Există riscul ca cel mai mare proiect de infrastuctură derulat de România pe litoralul românesc să fie stopat“

ro

19 Feb, 2021 14:54 2838 Marime text
  • Administrația Națională „Apele Române“ a anunțat vineri, 19 februarie 2021, că „lucrările de înnisipare din zona Mamaia sunt îngreunate“.
Și asta după ce procurorii DNA Constanța au deschis un dosar de cercetare penală (in rem) pentru a verifica modul în care Ministerul Culturii a aprobat descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor, după cum informează info-sud-est.ro, intervenția procurorilor Anticorupție având loc după ce mai multe monede antice ar fi fost găsite în nisipul proaspăt excavat din largul mării, conform sursei mai sus citate.
 
„Într-un interval de timp scurt, există riscul ca cel mai mare proiect de infrastuctură derulat de România pe litoralul românesc să fie stopat. În aceste condiții, termenul de finalizare a lucrărilor de înnisipare pentru stațiunea Mamaia poate fi amânat. Acest lucru ar atrage costuri suplimentare și sancțiuni din partea UE. În plus, cei 129 de operatori de plajă pot fi și ei afectați. În urmă cu două zile, accesul navei care extrăgea nisip în zona Mamaia a fost interzis. Interdicția a fost transmisă prin sistemul radio-naval de către Căpitania Zonală Constanța. Zona restricționată se suprapune peste perimetrele de exploatare din cadrul proiectului Reducerea Eroziunii Costiere faza II (2014-2020) – Lot 2 – Mamaia. Lucrările derulate au ajuns la jumătate, sectorul Mamaia-Năvodari fiind înnisipat pe o lungime de peste 3.000 de metri liniari“, se mai arată în informarea Apelor Române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii