Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:55 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important de la CONPET SA către acționarii societății privind plata dividendelor

ro

25 Oct, 2017 18:31 1476 Marime text
Urmare a Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor nr. 4 din data de 25 octombrie 2017, CONPET S.A. anunță plata dividendelor în valoare de 85 milioane lei aferente repartizării unor sume din alte rezerve reprezentând surse proprii de finanțare și din rezultatul reportat prin intermediul Depozitarului Central și agentului de plată CEC Bank începând cu data de 28.11.2017 ("Data Plății") către acționarii CONPET înregistrați în Registrul Acționarilor la data de înregistrare 10.11.2017 ("Data de Înregistrare"). Data "Ex-date" stabilită de Adunarea Generala a Acționarilor este 09.11.2017.

Valoarea brută a dividendului este de 9,81804506 lei/acțiune. Impozitul pe dividende va fi calculat și reținut de către CONPET SA din dividendul brut și plătit la bugetul statului în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile.

Modalitațile și termenele de plată a dividendelor sunt următoarele:
I. Prin Participanți (Bănci Custode sau Brokeei): Persoane fizice și juridice/alte entități care au cont deschis la un Participant (intermediar participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central); 
II. Plăți prin transfer bancar (în conturi deschise la o bancă din România) pentru acționarii persoane fizice și juridice nereprezentați de Participant în data de 28.11.2017;
III. Plăți în numerar începând cu data de 28.11.2017 până la data de 30.06.2018;
IV. Acționari nerezidenți care aleg metodele de plată de la capitolele II și III (respectiv nu au cont deschis la un Participant). Cheltuielile ocazionate de plata dividendelor vor fi suportate de către acționari.

Solicitarile de virare a dividendelor în cont bancar se vor transmite la adresa: CONPET S.A., str. Anul 1848, nr. 1-3, Ploiesti, jud. Prahova, cod postal 100559, fax 0244402381, fie vor fi depuse la sediul CONPET, fie vor fi transmise prin e-mail la adresa simona.smeu@conpet.ro.

Toate solicitarile de mai sus vor conține inclusiv e-mailul și numarul de telefon la care pot fi contactați acționarii sau intermediarii /reprezentanții acestora, după caz, în eventualitatea unor clarificări.

Documentele prezentate într-o limbă straină vor fi insoțite de traducerea legalizată în limba română, iar dacă sunt emise de o autoritate străină acestea trebuie să fie apostilate sau supralegalizate, după caz.

În cazul acționarilor decedați, dividendele urmează a se plăti la solicitarea succesorilor prin transfer bancar sau în numerar, numai după ce, în prealabil, moștenitorii au solicitat Depozitarului Central SA și s-a efectuat înregistrarea transferului acțiunilor catre succesor(i) ca efect al succesiunii.

Alte detalii privind procesul de distribuire a dividendelor acordate de Societate către acționarii săi, pot fi obținute de pe site-ul www.depozitarulcentral.ro/ Emitenti/Emisiuni/ Emisiuni pentru care D.C. este desemnat depozitar al emitentului/ Distribuire dividend/ Conpet S.A., de pe site-ul www.conpet.ro/ Relatia cu investitorii/ Info Actionari/ Dividende/ Dividende suplimentare și de la Serviciul Financiar al CONPET S.A., telefon: 0244.401.360, interior 2545, e-mail simona.smeu@conpet.ro.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii