Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANSVSA Mai multe lanțuri de magazine din România retrag de pe piață produsul Alpro Cocos BIO

ro

31 Aug, 2021 16:50 1506 Marime text
  • ANSVSA a emis o alertă pentru retragerea de pe piață a produsului Alpro Cocos BIO.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis încă o alertă pentru un produs alimentar.

Este vorba despre Alpro Cocos BIO, ce a fost retras de mai multe lanțuri de magazine din România, ca urmare a unei suspiciuni că prezintă oxid de etilenă în aditivul utilizat – guma de guar (E412).

„Ca parte a misiunii de a aduce sănătate prin alimentație unui număr cât mai mare de oameni, compania noastră și-a luat angajamentul să ofere tuturor consumatorilor produse de înaltă calitate.

De aceea, dorim să vă informăm că în urma unei situații de cros contaminare care a af ectat unul dintre furnizorii noștri, am fost anunțați de faptul că, într-unul dintre produsele noastre, aflat sub marca Alpro, și anume Alpro Cocos BIO, 1L, a fost utilizată guma de guar (E412), agent de îngroșare, care a fost contaminat, prin alăturare, în timpul transportului, din cauza unui lot transportat anterior de plante tratate cu oxid de etilenă, o substanță interzisă în alimentele din Europa.

Loturile menționate sunt izolate și bine identificate.

Având în vedere cantitățile extrem de mici utilizate din acest agent de îngroșare, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi am decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, transmit reprezentanții ANSVSA.

Rechemarea se aplica pentru loturile:
  • 22.11.2021
  • 29.11.2021
  • 03.01.2022
  • 17.01.2022
Sfaturi pentru consumatori

Clienții care au achiziționat produsul respectiv sunt sfătuiți să-l returneze la magazinul de la care l-au cumpărat, până la data de 18.09.2021.

Contravaloarea va fi restituită prin prezentarea bonului fiscal.
 

„Dacă aveţi întrebări, vă rugăm să ne contactaţi la Telefonul Consumatorului: 0371.520.005.

Această rechemare a fost iniţiată în interesul consumatorilor noştri. Ne pare rău şi ne cerem scuze sincere pentru orice neplăceri cauzate”, precizează ANSVSA.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii