Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANSVSA Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, transferate la un adăpost din Ilfov

ro

10 Jan, 2020 19:00 2429 Marime text

Astăzi, cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, au fost tranferate la un adăpost din localitatea Burias, județul Ilfov, aparținând asociației „ARCA – ANIMAL RESCUE AND CARE”, asociație care le-a preluat în custodie.

Președintele Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Robert Chioveanu s-a deplasat la adăpostul unde au fost transferate animalele, pentru a verifica personal că sunt respectate toate condițiile de bunăstare și protecție a animalelor.

Înainte de a fi transferate, inspectorii sanitari veterinari s-au asigurat că animalele vor fi cazate într-un adăpost înregistrat sanitar veterinar, care dispune de toate condițiile necesare pentru asigurarea bunăstării acestora.

Transportul animalelor s-a realizat cu un mijloc de transport autorizat sanitar veterinar, iar încărcarea și descărcarea animalelor au fost supravegheate de medici veterinari care s-au asigurat că operatiunile se desfășoară cu respectarea normelor de bunăstare și protecție a animalelor.

Preluarea animalelor s-a efectuat în baza unui proces verbal de predare-primire, semnat de inspectori sanitari veterinar din cadrul DSVSA Ilfov, de persoana care a preluat cu titlu de custodie animalele şi medicul veterinar de liberă practică contractat să asigure asistenţa sanitară veterinară pentru animale.

Pentru întreţinerea animalelor, asociația are obligaţia de a asigura asistenţa sanitară veterinară pentru respectivele animale şi de a permite accesul medicilor veterinari oficiali de la DSVSA, pe rază căreia este amplasat adăpostul, pentru inspecţia animalelor şi a condiţiilor, ori de câte ori este necesar.

Aceste animalele vor beneficia de condiții de bunăstare, vor fi îngrijite până la sfârșitul vieții și nu vor putea fi comercializate sau abatorizate.

 Reamintim faptul că preşedintele ANSVSA a comunicat public faptul că mandatul său va fi unul activ, în teren, cu implicare personală în toate situaţiile deficitare ale sistemului sanitar veterinar, aşa cum a fost cazul implicării în cadrul operaţiunii de extragere a animalelor de pe nava eşuată în portul Midia, precum şi asigurarea unor condiţii adecvate de bunăstare şi tratament pentru oile salvate.

Sursa foto: ANSVSA

Citește și:

Precizări ANSVSA privind riscul ca în cadavrele oilor din nava eșuată în Portul Midia să se dezvolte antrax

Ministrul Sănătaţii despre oile moarte în Portul Midia-Există un pericol biologic. Ce spune biologul Răzvan Popescu Mirceni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii