Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatorii își pot concedia angajații și prin e-mail, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție

ro

11 Jan, 2017 09:30 2192 Marime text
Angajatorii pot transmite decizia de concediere a unui salariat prin intermediul e-mailului, conform unei decizii a Inaltei Curți de Casație și Justitie (ICCJ), scrie Legislatiamuncii.ro. Judecătorii au ajuns la concluzia că această modalitate de a elibera un lucrător din funcție este legală, dar vor fi anumite condiții care trebuie să fie îndeplinite.
 
Decizia ICCJ nr. 34/2016 a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a fost anunțată în data de 24 octombrie anul 2016, în data de 9 ianuarie 2017 a fost publicată în Monitorul Oficial, iar de acum incolo are efecte la nivel național.
 
Când este posibilă decizia de concediere prin email?
 
- în contextul în care salariatul în cauza a oferit angajatorului o adresă de acest gen, iar părțile obișnuiesc să comunice, în general, în acest mod
 
- fisierul care conține decizia de demitere trebuie să fie în format PDF și este necesar să se respecte prevederile obligatorii ale Codului muncii
 
Asadar, potrivit articolului 76 din Codul muncii, decizia de concediere trebuie să conțină motivele pentru care angajatul este demis și care va fi perioada de preaviz. De asemenea, salariatul mai trebuie să primească o serie de informații legate de locurile de muncă disponibile pe care le are angajatorul și în ce conditii s-ar putea decide să accepte unul dintre acestea.
 
Sursa foto: LegeStart
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii