Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatii CFR se pregatesc de greva, 15.000 de persoane sunt pe lista concedierilor

ro

09 May, 2009 16:28 1327 Marime text
cfr.jpgSindicalistii au primit ieri veştile proaste de la directorii lor şi anunţă că nu vor sta pe gânduri şi vor face greva. Conflictul de muncă la calea ferată se deschide marţi, iar greva generală poate începe legal peste trei săptămâni.

Până atunci cei din conducerea CFR fac lista gărilor care vor fi închise. Giurgiu, Olteniţa, Ţăndărei, Făurei, Tecuci, Dorohoi, Caracal sau Corabia sunt doar cateva dintre zonele în care se vor închide linii.

Sute de localitati ar putea rămâne fără acces la transportul cu trenul. Şi linia Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, abia inaugurată, ar putea fi anulată, ne informează jurnaliştii de la Pro TV.

Restructrurarea nu înseamna doar kilometri de cale ferata ci şi foarte mulţi oamnei care vor rămâne fără locuri de muncă. Numărul celor care ar urma să fie disponibilizaţi pare să crească de la o zi la alta. Ceferistii spun ca odata plecati de pe linii, hoţii vor distruge totul. Liniile grele de fier, cabluri, chiar clădiri.

Cele trei companii de la CFR au avut ieri şedinţe ale consiliilor de administratie, iar negocierile referitoare la disponibilizari si tronsoane inchise vor continua si saptamana viitoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii