Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancuţa Daniela Belu, candidat la Primăria Mihail Kogălniceanu „Trădător este cel care opt ani nu face nimic"

ro

05 Jun, 2012 01:00 5903 Marime text
AncaBelu1.jpgCandidatul PNL la Primăria Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu, a fost primită cu entuziasm de localnici. Sute de cetăţeni s-au adunat la evenimentul de lansare a candidaturii. Au fost alături de ea să o susţină şi membri marcanţi ai PNL, dar şi echipa sa de consilieri locali.

De la Partidul Naţional Liberal s-au alăturat evenimentului George Dragomir - preşedintele Organizaţiei Judeţene, senatorul Puiu Haşotti, deputatul Mihai Lupu, consilierii judeţeni Eugen Silaghi şi Sorin Ciutureanu. De asemenea, au fost prezenţi la lansarea Ancuţei Belu, Memiş Baiazid şi Sorin Mocianu - candidaţi PNL pentru funcţia de consilier judeţean, Nicolae Fleancu - preşedintele PNL din Mihail Kogălniceanu, Ionel Manafu - directorul Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Gheorghe Grameni - primarul din Mihai Viteazu, Raluca Trandafir - membru în Biroul Naţional al femeilor liberale, Alexa Gheorghe - candidat la Primăria Cogealac din partea PNL, Dumitru Mergeani şi Ionuţ Albu.

Ancuţa Belu le-a mulţumit localnicilor pentru prezenţa numeroasă, dar şi pentru că, timp de patru ani, cât a fost consilier local, a primit din partea lor sprijinul de care avea nevoie pentru a le susţine proiectele. Candidata PNL-ului le-a vorbit celor prezenţi despre proiectele pe care le are în plan pentru modernizarea localităţii Mihail Kogălniceanu. Ancuţa Belu a răspuns cu această ocazie şi atacurilor injuste ale primarului în funcţie, Iosif Valer Mureşan, la adresa sa, afirmând că nu s-a opus proiectelor de dezvoltare a localităţii aşa cum pretinde primarul. În acest sens, Ancuţa Belu l-a convocat pe Valer Mureşan la o dezbatere în ziua de joi, la Căminul Cultural.

„Vă mulţumesc că sunteţi alături de mine în număr atât de mare. Vă mulţumesc că m-aţi susţinut în cei patru ani de activitate. Ca şi consilier local, am încercat să vă susţin cât am putut de mult drepturile. Nu am vrut să fac o campanie urâtă şi aceasta a şi fost înţelegerea cu actualul primar, însă în ziua de 21 mai, la lansarea candidaturii sale, am primit foarte multe jigniri şi multe palme. Ştiţi cu toţii că am încercat să dezmint faptul că m-am opus proiectelor pe care le-a iniţiat dânsul. Am spicuit câteva dintre şedinţele mai importante, prin care i-am arătat primarului că m-am opus la fărădelegile pe care voia să le facă. M-am opus concesionării celor 50 de hectare de carieră de piatră cu 5.000 de euro, am contestat preţul şi nu acţiunea în sine. Am susţinut toate proiectele care au fost iniţiate în interesul locuitorilor comunei. M-am opus evaluărilor la terenurilor din curţile dumneavoastră: era de un euro la unii, iar la alţii de 5 euro. Nu mi s-a părut corect să fie diferenţe. De asemenea, m-am opus la evacuarea cetăţenilor din casele lor, fără să li se asigure în schimb un teren pe care să-şi poată construi o nouă locuinţă. Acum, în momentul în care a început campania electorală, primarul, împreună cu prietenii săi consilieri, a început să împartă cereri pentru terenuri de casă. Vă spun că este târziu şi este doar o manevră politică. Ca să dezmint ceea ce a spus primarul la adresa mea, îl convoc public, joi, la Căminul Cultural, la o dezbatere publică prin care dânsul să demonstreze, cu acte, că m-am opus la vreun proiect în favoarea comunităţii", le-a spus celor prezenţi Ancuţa Belu.

Ce va face Ancuţa Belu dacă va câştiga alegerile

Ulterior, aceasta a prezentat susţinătorilor câteva proiecte din platforma sa electorală. „În cei opt ani, actualul primar nu a asfaltat decât o şosea. În primii ani a mai reabilitat câte o grădiniţă sau o şcoală. Din platforma dânsului, care este aceeaşi ca acum opt ani, în ultimii patru ani nu a mai făcut nimic. Pe primar trebuie să-l recomande realizările, nu să-şi găsească o umbrelă ca să se acopere. De asemenea, nu apreciez atitudinea în privinţa repartizării locuinţelor ANL, care s-au dat la finii primarului, la cei ai consilierilor. Procentul celor care aveau într-adevăr nevoie de ele a fost foarte mic în comparaţie cu al celor bogaţi. Din trei blocuri, s-au dat în folosinţă doar 29 de apartamente, restul sunt promise la un număr mult mai mare de concetăţeni, cu speranţa că dacă îl veţi alege o să vi le dea după voturi. Vă minte, deoarece şi acelea sunt date deja. Mai mult, temelia ultimului bloc ANL este surpată deja. Acestea sunt blocurile pe care domnul Mureşan vi le repartizează. Pe actualul primar nu l-a interesat să creeze locuri de muncă, nu l-a interesat că nu avem mijloace de transport decât până la ora 20.00, angajaţii vin cu taxiul din Constanţa", a mai spus Ancuţa Belu. Candidatul PNL la Primăria Mihail Kogălniceanu le-a mai vorbit alegătorilor şi despre ajutoarele de la Uniunea Europeană, care au fost repartizate după preferinţe. „Ajutoarele de la UE se repartizează pe preferinţe, fără să se respecte listele. Unii primesc mălai, unii biscuiţi, iar alţii - pastele făinoase. Trădător nu este acela care reprezintă interesele cetăţenilor, trădător este acela care opt ani nu face nimic. Trădător este acela care uită după fiecare campanie electorală că trebuie să termine canalizarea şi reţeaua de apă în Kogălniceanu şi în satele Palazu Mic şi Piatra, unde oamenii nu au încă apă curentă. În cazul în care consideraţi că banii dumneavoastră sunt distribuiţi şi cheltuiţi corect, votaţi-l în continuare pe Mureşan. Dacă sunteţi de părere că am rămas în urmă cu mult mai mult decât opt ani, alegeţi Ancuţa Belu şi echipa PNL!", a conchis aceasta. Evenimentul de lansare s-a încheiat cu o horă, în care s-au prins Ancuţa Belu şi echipa sa de consilieri. Seara a continuat cu un concert incendiar, la care au fost invitaţi toţi locuitorii din Mihail Kogălniceanu. Pe scenă au evoluat Ion Amititeloaie, Nelu Ianca, Polifonic Band, Demenţialii, Laurenţiu Vlad, Vivi Petcu şi alţi interpreţi, care au întreţinut atmosfera.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 05 Jun, 2012 14:27 Gândacii ce rămân după ce se da cu otravă(nu mor toţi)se iau frumos şi se calcă cu picioarele.asta ar trebui să faceţi d-na .lor nu le pasă de locuitorii comunei ci cum să-şi umple buzunarele.au supt destul şi trebuie să li se taie raţia.succes şi nu vă lăsaţi călcată în picioare de nişte bandiţi care nici nu ar trebui să aibă tupeul să vă priveasca în faţă.sunteţi o femeie educată,decentă şi este o onoare pt noi să vă avem ca primar.cu stimă şi respect...burtos.