Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetat în „stand-by“ Pufleanu aşteaptă să i se percheziţioneze laptop-urile

ro

30 Sep, 2010 00:00 2719 Marime text
pufleanu_-_percvhezitie_fabrica.jpg Cercetat de mai bine de nouă luni pentru contrabandă calificată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti şi de ofiţerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, cunoscutul afacerist constănţean Gheorghe Pufleanu nu are voie nici la acest moment să părăsească ţara după bunul plac. Mai mult decât atât, „particularul“ Pufleanu aşteaptă şi acum, la cinci luni de când procurorii i-au percheziţionat depozitele, efectuarea percheziţiilor informatice asupra celor două laptop-uri şi asupra calculatoarelor care i-au fost confiscate în urma descinderilor mascaţilor la sediul SC Myt Dan Impex SRL. Ancheta însă înaintează cu greutate, iar Pufleanu se pare că s-a decis să iasă din afaceri şi să-i lase societăţile „moştenire“ fiului său.

Propus spre arestare la sfârşitul lunii aprilie, sub acuzaţiile de contrabandă, infracţiuni la legea Codului Fiscal, respectiv asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Gheorghe Pufleanu este cercetat într-un dosar în care mai sunt implicate alte 18 persoane. Printre acestea se numără Cristian Petculescu, Marian Istrate, Valentin Florin Diaconu, Constantin Leonard Preda, Cătălin George Oprea, Mihai Claudiu Călinescu, Constantin Cristian Preda, Marius Mădălin Udrea şi Gheorghe Tudorache. Celelalte persoane pentru care s-a cerut arestarea la sfârşitul lunii aprilie sunt Daniel Preda, Alin Bogdănel Badea, Mihail Şerban, Felix Daniel Brebu şi Constantin Preda. Potrivit oficialităţilor, aproximativ două tone de alcool şi peste 33.000 de pachete de ţigări au fost confiscate de autorităţile argeşene în urma percheziţiilor domiciliare desfăşurate la sfârşitul lunii aprilie, la Constanţa şi în alte trei judeţe ale ţării. Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la circa jumătate de milion de euro. După noaptea de 29 aprilie, petrecută în arestul IPJ Argeş, particularul constănţean a fost pus în libertate de instanţa Judecătoriei Piteşti, care a respins propunerea de arestare formulată pe numele său şi ale celorlalţi indivizi bănuiţi a-i fi complici.

Nu poate ieşi din ţară

În acest context, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au atacat hotărârea de punere în libertate a afaceristului în recurs, acesta judecându-se la Tribunalul Argeş. Norocul a fost însă de partea lui Pufleanu, iar judecătorii au respins recursul procurorilor, ca nefondat. Afaceristul a rămas în libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea. Totuşi, pe măsură ce timpul s-a scurs, instanţele au devenit tot mai convinse că Pufleanu nu intenţionează să se sustragă anchetei, astfel că au schimbat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea luată faţă de el în interdicţia de a părăsi ţara fără încuviinţarea judecătorilor. Cu alte cuvinte, deşi a fost la un pas de arestare, Gheorghe Pufleanu este liber în acest moment să se plimbe prin toată ţara, după bunul plac. Atâta doar că nu poate trece graniţa fără aprobarea judecătorilor. S-ar părea însă că incidentul cu procurorii piteşteni i-a dat multe bătăi de cap, astfel că s-a gândit ca, treptat, să se retragă de pe scena particularilor constănţeni. Începând cu luna imediat următoare reţinerii sale, adică în mai 2010, Gheorghe Pufleanu a început să-i cedeze afacerile sale fiului său, Daniel, prima pe listă fiind societatea Silo Port SRL, căreia i-a urmat Niva Prodcom SRL, în luna iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii