Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă după incidentul feroviar din Portul Constanța. Acesta poate fi considerat drept atentat la siguranța circulației feroviare (galerie foto)

ro

25 Aug, 2017 17:35 4560 Marime text
Peste 30 de metri liniari din platforma portuară dispusă între Silozul de cereale Anghel Saligy și acvatoriul din Portul Constanța Nord a fost distrusă după ce o garnitură de tren cu cinci vagoane de cereale, aparținând societății Rolling Stock Company S.A., a ieșit vineri, în jurul orei 12,30, de pe calea de rulare în timp ce făcea manevre în interiorul Celulei nr. 1, informează Agerpres.ro. 
 
 De asemenea, în urma incidentului au fost distruse coronamentul și muchia metalică a cheului, ultimul vagon rămânând suspendat la dana 17, deasupra mării.
 
Contactat telefonic, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, a subliniat  pentru Agerpres.ro gravitatea accidentului produs de operatorul feroviar și pagubele suferite de infrastructura portuară.
 

"Nu pot să consider că este vorba despre deraierea unui tren, căci calea de rulare se termină la ieșirea din siloz iar garnitura de tren a parcurs mai bine de 30 de metri în linie dreaptă până când ultimul vagon a rămas suspendat deasupra bazinului portuar, pe marginea cheului. O să cer colegilor mei să analizeze posibilitatea de a considera acest incident drept atentat la siguranța circulației feroviare și să acționeze ca atare în instanță", a declarat Tivilichi pentru AGERPRES.

 
Reamintim că, un caz extrem de rar întâlnit în Portul Constanţa a avut loc în această dimineață. Un vagon a fost căzut în mare de pe linia ferată de la Silozul construit de Anghel Saligny
 
Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a întâmplat evenimentul feroviar.
 
Circulaţia a fost blocată pe această cale de rulare dar şi accesul la siloz chiar acum când traficul este crescut în port.

Citește și: 

La silozul construit de Anghel Saligny. Vagon căzut în mare în Portul Constanţa. Eveniment feroviar nemaiîntâlnit (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii