Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi pentru românii care pleacă în străinătate şi nu declară veniturile

ro

11 Jan, 2019 00:00 1461 Marime text
Şi în acest an, românii care pleacă în străinătate pentru mai bine de 6 luni pentru a munci trebuie să îşi declare veniturile pentru a nu risca să se trezească cu amendă din partea autorităţilor din România. Un formular trebuie completat în prealabil şi depus un chestionar de rezidenţă fiscală înainte ca persoana să plece în străinătate pentru mai mult de 6 luni.
 
Amenzile au început să fie aplicate de anul trecut. Potrivit legii, toţi cei care pleacă din ţară pentru o perioadă mai lungă de 6 luni sau pentru o perioadă cumulată de 6 luni într-un an sunt obligaţi să depună la Fisc un chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale. Toate acestea sunt stipulate în Codul Fiscal, prin Ordinul Ministerului Finanţelor nr. 1.099 din 2016. Ordonanţa Guvernului nr. 30 pe 2017 stabileşte amenzile, care sunt cuprinse între 50 şi 100 de lei şi se aplică începând cu anul fiscal 2018.
 
Nu doar cei care muncesc sunt vizaţi de lege, ci şi studenţii. Astfel, orice persoană care cumulează peste 6 luni într-un an trebuie să anunţe înainte organele fiscale. Românii care lucrează în străinătate printr-o firmă cu sediul social în România sunt exceptaţi de la lege.
Înregistrarea documentului trebuie să fie făcută cu 30 de zile înainte de plecare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ANONIM 28 Jun, 2019 23:27 DRUM BUN EUROPEAN.