Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de peste 200.000 lei, aplicate de Garda de Mediu Constanța

ro

18 Nov, 2020 09:41 1692 Marime text

 
  • În luna octombrie 2020, Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a realizat un număr de 89 acțiuni de inspecție și control, din care 35 controale planificate și 54 controale neplanificate.
 În urma controalelor efectuate, comisarii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 215.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 104/2011 privind protecția aerului, Legii 278/2013 privind emisiile industriale, Legii 212/2015 privind gestionarea vehiculelor scoase din uz.

Controalele planificate s-au efectuat la societăți care desfășoară activități cu impact asupra mediului, conform Planului anual de activitate și pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților de pe raza județului Constanța.


De asemenea, s-au efectuat controale planificate tematice pentru verificarea respectării Regulamentului REACH privind substanțele chimice, iar împreună cu reprezentanții ISU Dobrogea s-au efectuat verificări la două amplasamente incluse în inventarul SEVESO, pentru prevenirea accidentelor majore în care sunt implicate substanțe periculoase.

S-au efectuat 54 de inspecții neplanificate, din care: 23 controale pentru verificarea și rezolvarea petițiilor adresate instituției, două controale în urma autosesizărilor, 13 controale tematice și 16 controale cu alte autorități.

Controalele tematice dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu s-au efectuat la societăți care desfășoară activități în domeniul produselor chimice și al produselor de protecția plantelor și pentru verificarea operatorilor economici care colectează și tratează deșeuri de echipamente electrice și electronice.

S-au efectuat controale comune cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța în scopul prevenirii și combaterii fraudelor în domeniul comerțului cu piese auto second-hand, precum și în baza planurilor comune de acțiune.
 
La solicitarea Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, comisarii GNM CJ Constanța au realizat 3 acțiuni în Port
Constanța, pentru verificarea respectării prevederilor Regulamentului 517/2014 privind importurile de echipamente ce conțin gaze fluorurate cu efect de seră, fără constatarea unor neconformități privind prevederile Regulamentului nr. 517/2014 .





                               
                               
                 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii