Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul turc Koray Ertaș, în vizită la UDTTMR „Ne bucură faptul că, în România, comunitatea tătară are oameni valoroşi“ (galerie foto)

ro

07 Oct, 2014 00:00 5396 Marime text
Luni, în a treia zi de Kurban Bayram, UDTTMR a fost gazda noului ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti, Koray Ertaş.
 
Aflat pentru prima dată în mijlocul comunității tătare, diplomatul turc a ținut să adreseze un mesaj tătarilor din România. „În Turcia, avem un dialog special cu tătarii, care formează o comunitate respectată. Ne bucură faptul că, în România, comunitatea tătară are oameni valoroşi, care sunt respectaţi. Turcia şi România sunt două ţări prietene, aliate din punct de vedere militar, fiind răspunzătoare de tot ce se întâmplă în zonă. În privinţa minorităţilor naţionale, România este un stat pozitiv, iar Dobrogea este un model de convieţuire paşnică. Datorită acestui aspect, putem continua dialogul şi credem că aceste relaţii vor dăinui. Existenţa dumneavoastră ne sporeşte puterea, dumneavoastră fiind garanţia bunelor relaţii dintre România şi Turcia“, a declarat ambasadorul Koray Ertaș. La rândul său, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a salutat prezenţa în mijlocul comunităţii tătare a diplomatului turc, asigurându-l de toată deschiderea în ceea ce privește derularea proiectelor comune. Cu acest prilej, liderul UDTTMR a prezentat uniunea şi activităţile pe care aceasta le organizează. Alături de ambasadorul Turciei s-au aflat Ali Bozçalıșkan, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ömer Süsli, important om de afaceri, Aykut Akbulut, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România, şi Zeki Uysal, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea.
 
La întâlnirea cu noul ambasador al Republicii Turcia, din partea UDTTMR au participat membri din Consiliul Reprezentanţilor, deputatul Varol Amet și muftiul Muurat Iusuf, Şeful Cultului Musulman din România. După întâlnirea de la sediul central al UDTTMR, reprezentanții uniunii au participat la tradiționala recepție prilejuită de sărbătoarea de Kurban Bayram, oferită de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii