Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila, precizări importante referitoare la impactul prezenței cetățenilor ucraineni pe teritoriul României, asupra sistemului de sănătate

ro

26 Mar, 2022 20:09 1124 Marime text

Alexandru Rafila, sursa foto: Facebook/ Guvernul României Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila face precizări importanete referitoare la impactul prezenței cetățenilor ucraineni pe teritoriul României, asupra sistemului de sănătate:


Ministerul Sănătății a stabilit toate elementele privind acordarea asistenței medicale tuturor persoanelor care vin din Ucraina. Numărul solicitărilor la nivelul sistemului de sănătate este redus: 107 la serviciile de ambulanță, 177 de persoane s-au prezentat la unitățile de primiri-urgențe și circa 80 de persoane sunt internate în spitalele din România.


Un element care ne interesează este evaluarea persoanele refugiate, atunci când ajung în centrele organizate de inspectoratele județene pentru situații de urgență și autoritățile locale, încât să poate fi identificate persoanele, mai ales copiii, dacă au boli transmisibile. Nu avem probleme deosebite, până în momentul de față.


Ştim că, în Ucraina, din cauza acoperirii vaccinale reduse exista acest risc, dar autoritățile de sănătate publică colaborează cu inspectoratele județe pentru situații de urgență astfel încât să poată evalua orice caz suspect legat de eventualitatea unor boli transmisibile.


Fiind vorba de solicitări reduse, nu există niciun fel de problemă legată de acordarea serviciilor de sănătate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii