Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă meteo. Precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori

ro

22 Mar, 2020 11:24 4117 Marime text
Administrația Națională de meteorologie, anunță că în intervalul 22 martie, ora 20.00 - 25 martie, ora 08.00, aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde toate regiunile. În zonele montane va ninge însemnat cantitativ, cu precădere în Carpații Orientali și Meridionali, unde se va depune un strat de zăpadă consistent, de peste 50 cm.
 
În zonele marcate cu avertizare cod portocaliu din Oltenia și nord-vestul Munteniei, vor predomina ninsorile, temporar însemnate cantitativ. Se va depune strat de zăpadă mai consistent, ce poate depăși local 20...25 cm.
 
Local în sud-vestul Transilvaniei, precum și în zona vestică a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune un strat de zăpadă ce poate atinge 5...10 cm, iar local, cu precădere în Subcarpații Moldovei, 15 cm.
 
În partea centrală, nordică și vestică a Munteniei, vor alterna perioadele cu precipitații lichide, cu cele în care vor predomina lapovițele și ninsorile și vor fi condiții de polei sau ghețuș. Astfel, stratul de zăpadă - în general 5...15 cm - nu va fi uniform și va fi îmbibat cu apă. În schimb, cantitățile totale de precipitații vor depăși local 25...35 mm și izolat 40 mm.
 
Prin zona Bărăganului și a Dobrogei, vor predomina ploile, trecător cu transformare în lapoviță sau ninsoare, iar vântul va prezenta intensificări, cu rafale ce vor atinge temporar 65...75 km/h. Din loc în loc, este posibilă depunerea unui strat subțire de zăpadă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii