Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri în PSD Năvodari, Mangalia şi Cernavodă „Din respect, nu se caută înlocuitor pentru Nicolae Matei”

ro

25 Mar, 2013 00:00 3112 Marime text
Social democraţii constănţeni sunt pe ultima sută de metri a alegerilor din teritoriu. Până la momentul actual, au avut loc alegeri în aproximativ 40 de organizaţii din judeţ. Potrivit unor surse din PSD Constanţa, până pe data de 4 aprilie alegerile vor fi finalizate în toate organizaţiile şi asta pentru că se apropie Congresul PSD din 19-20 aprilie.
Cele mai importante organizaţii ale PSD în care urmează să fie organizate alegeri sunt Cernavodă, Mangalia şi Năvodari. Amintim că, după alegerile locale din vara lui 2012, organizaţiile din Cernavodă şi Mangalia sunt conduse, interimar, de Felix Stroe, foştii preşedinţi de aici, Claudiu Tusac şi Mariana Mircea, fiind demişi din funcţie după eşecul înregistrat în alegeri.
Alegerile pentru conducerea Organizaţiei PSD Cernavodă vor avea loc pe 28 martie, pentru PSD Mangalia pe 29, iar cele din PSD Năvodari pe 30 martie.
Interesant este însă că, în ceea ce priveşte Organizaţia PSD Năvodari, aici nu vor fi organizate alegeri pentru funcţia de preşedinte al filialei, ci doar pentru funcţiile din Biroul Permanent. Motivul? „Din respect, nu se caută înlocuitor pentru Nicolae Matei până când situaţia juridică a acestuia nu va fi clarificată”, au declarat surse din conducerea PSD Constanţa.
Până la Congresul PSD care va avea loc, la Sala Palatului, pe 19 şi 20 aprilie,  toate organizaţiile PSD din judeţul Constanţa trebuie să treacă prin alegeri.

Iar aici intră inclusiv Organizaţiile Municipală şi Judeţeană ale PSD Constanţa. Organizaţia Municipală nu mai are un lider de când fostul preşedinte, Lucian Băluţ, actual director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, s-a auto suspendat din funcţie. Rămâne de văzut cine sunt cei care vor intra în competiţie pentru şefia acestei organizaţii. Cert este însă că preşedintele TSD Constanţa, Costin Răsăuţeanu, al cărui nume a fost vehiculat în acest context, nu va candida pentru funcţia de preşedinte.
Nu în ultimul rând, alegeri vor avea loc şi în Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa. Aici, însă, aşa cum este de aşteptat, primarul Radu Mazăre nu va avea contracandidat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii