Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alcor Construct SRL, afacerea lui Cristian Bîrcă, a intrat în insolvenţă

ro

24 Jan, 2015 00:00 4561 Marime text


Potrivit www.antitepari.ro, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă numerele 1155 - 1263 din 21.01.2015, au fost publicate comunicări/notificări privind deschiderea procedurii de  insolvenţă/faliment pentru societatea Alcor Constuct SRL. Lichidatorul judiciar al societăţii a fost numit MG Activ Insolvency SPRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Nicolae Iorga.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Alcor Construct SRL a fost înregistrată în anul 1996 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul  I.C. Brătianu. Capitalul social subscris este de 5.100 de lei, integral vărsat, compus din 510 părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt Cristian Bîrcă, născut în anul 1967, în Constanţa, şi Oana Bîrcă, născută în anul 1968, în Focşani. Ambii asociaţi deţin câte 50% din capitalul social al societăţii. Alcor Construct SRL se ocupă de „lucrările de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Cristian Bîrcă este cunoscut printre afaceriştii constănţeni ca fiind un mare pasionat de investiţiile imobiliare. Proiectele Orion de pe strada Unirii, Solaris Tower din Faleză Nord, Cronos Residence din Olimp, Aurora Residence - Băneasa, casa Zamora şi Kogaion din Buşteni au fost dezvoltate de firmele lui Cristian Bîrcă. Din Registrul Comerţului aflăm că acesta mai este asociat în societăţile Alcor Development, Alcor Investments, Alcor Merchant, Alcor West SRL, Core Energy, Relax Estival. În anul 2013, societatea cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 524 de lei.

Evaluarea indicatori financiari

 Prezentăm evaluarea indicatorilor financiari ai societăţii, publicată pe siteul vrajitorul.eu
 
Marja profitului net este ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (0% faţă de % media industriei).
Evoluţia cifrei de afaceri este mai bună decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc scăzut decât sectorul de activitate din care face parte (0% faţă de % media industriei).
Randamentul activelor este foarte scăzut comparativ cu al industriei din care face parte. Firma prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare.
Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Societatea prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (0% faţă de % media industriei).
Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (108,55% faţă de % media industriei).
Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar.
 
„Compania se află într-o situaţie financiara normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Există posibilitatea ca, în următoarele 6-12 luni, firma să întâmpine dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecventă a evoluţiei acestei companii“, se precizează pe vrajitorul.eu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii