Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenți economici, amendați în stațiunea Costinești pentru comercializarea de produse contrafăcute

ro

22 Jul, 2020 15:45 1025 Marime text
  • Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat o acțiune în stațiunea Costinești. 

La data de 21 iulie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și descoperirii faptelor antisociale, în ceea ce privește domeniul proprietății intelectuale și contrafacerii, pe raza stațiunii Costinești, precizează IPJ Constanța.

Scopul acestor acțiuni este depistarea persoanelor fizice și a agenților economici care comercializează fără drept produse care poartă însemnelor unor mărci protejate, creându-se în acest mod prejudicii titularilor drepturilor de autor.

În acest context, polițiști de investigare a criminalității economice au întocmit 11 dosare de cercetare penală, cu privire la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prevăzută de art. 90 alin. (1) lit. (b) din legea nr. 84/1998, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.


Astfel, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, produse textile, jucării, poșete și suveniruri, care poartă însemnele unor mărci protejate, în valoare totală de peste 23.000 de lei.

Totodată, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 130.000 lei, dintre care: 4 sancțiuni la H.G. nr. 699/2012, 16 la O.G. nr. 21/1992 și o sancțiune la Regulamentul U.E. nr.1007/2011 privind denumirile fibrelor textile și etichetarea corespunzătoare și marcarea compoziției fibroase a produselor textile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii