Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adunare Generală la Muntenia Estival 2002 De la cine vrea fosta soție a lui Cristi Borcea să cumpere un apartament în Mamaia? Suma convenită pentru tranzacție

ro

08 May, 2020 00:00 2251 Marime text


Societatea Muntenia Estival 2002 intenționează să cumpere un apartament într-un imobil în stațiunea Mamaia.
Anunțul a fost făcut chiar de către fosta soție a afaceristului Cristi Borcea, Mihaela Mariana Borcea, aceasta din urmă fiind administratorul unic al firmei. Concret, Mihaela Mariana Borcea a publicat în Monitorul Oficial al României anunțul privind convocarea Adunării Generale Ordinare și, respectiv, a Adunării Generale Extraordinare ale acționarilor Muntenia Estival 2002.

Foarte interesant, după cum vom detalia pe parcurs, pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a asociaților se află aprobarea unei promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare pentru un apartament situat într-un imobil situat în stațiunea Mamaia. Firma de la care se face rezervarea apartamentului în vederea cumpărării este First Mamaia Residence SRL, din București, ce îi are ca acționari pe Daniel Antonio Olăroiu și Roxana Tănase, iar prețul stabilit este de 317.800 de euro.
În Monitorul Oficial al României a fost publicată convocarea Adunării Generale  Ordinare și, respectiv, a Adunării Generale Extraordinare a acționarilor firmei Muntenia Estival 2002. Anunțul a fost făcut, așa cum am precizat anterior, de către Mihaela Borcea, administratorul unic al societății. Cele două întruniri sunt programate să se desfășoare pe data de 8 iunie, de la ora 12.00 și, respectiv, de la ora 13.00. Se face mențiunea în anunț că, în cazul în care acționarii nu se pot întruni pe 8 iunie, cele două ședințe se vor desfășura pe 9 iunie, la aceleași ore.
 

Date despre tranzacție


Potrivit anunțului oficial, Adunarea Generală Ordinară a acționarilor are ca ordine de zi alegerea acționarului/acționarilor care să asigure secretariatul ședinței Adunării Generale Ordinare, aprobarea situațiilor financiare anuale pentru exercițiul financiar încheiat pe 31.12.2019, aprobarea repartizării profitului și fixarea dividendelor pentru 2019, dar și aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli și a programului de investiții pentru anul 2020. Totodată, se va discuta despre descărcarea de gestiune a administratorului unic pentru exercițiul financiar al anului 2019, împuternicirea administratorului unic, Mihaela Borcea, pentru semnarea actelor și îndeplinirea tuturor formalităților de publicare și înregistrare a hotărârii Adunării și a celorlalte acte, dar și alte aspecte diverse.
Foarte interesant, pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a acționarilor, imediat după alegerea acționarului ce va asigura secretariatul ședinței, se află „aprobarea încheierii unei Convenții/Promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare între Societatea First Mamaia Residence SRL, cu sediul în București, Sectorul 1 (...) (promitent-vânzător) și societatea Muntenia Estival 2002 – S.A. (promitent-cumpărător)“. Obiectul convenției este reprezentat de „rezervarea/promisiunea în vederea cumpărării, la prețul de 317.800 de euro, echivalent în lei, la care se adaugă TVA, conform legislației în vigoare, imobilul apartament nr. (..) situat în Corpul B (...) din cadrul Condominiului din județul Constanța, municipiul Constanța, Cartier Mamaia (...)“. Apartamentul are o suprafață construită de 130,8 mp și o terasă în suprafață de 28,1 mp și va fi alcătuit din trei camere și dependințe, se arată în anunț. „Imobilul mai sus identificat va fi folosit de Societatea Muntenia Estival 2002 SA pentru desfășurarea de activități în scopul obținerii de venituri comerciale, respectiv închiriere/asigurarea cazării de scurtă durată sau alte facilități de cazare“, potrivit Monitorului Oficial.

De asemenea, administratorul unic, Mihaela Borcea, va fi împuternicită să negocieze cu puteri depline clauzele Convenției/Promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare. Prețul apartamentului va fi plătit în termen de șapte zile de la data semnării convenției.

Despre First Mamaia Residence

Așa cum am menționat, societatea de la care firma administrată de fosta soție a lui Cristi Borcea intenționează să cumpere apartamentul din Mamaia, respectiv First Mamaia Residence SRL, este deținută în proporții egale de către Daniel Antonio Olariu și Roxana Tănase, ultima fiind și administrator. Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 8.05.2020, firma a fost înființată în București, în 2012, și are ca obiect principal de activitate „hoteluri și alte facilități de cazare similare“. Un punct de lucru al firmei este în Complexul Hotelier Mamaia, din stațiunea cu același nume, unde obiectele secundare de activitate includ activități de întreținere corporală, coafură, alte servicii de cazare, hoteluri, restaurante, baruri și spălătorie a hainelor din blană. În 2017, firma a avut patru angajați, o pierdere netă de 237.312 lei și o cifră de afaceri netă de 7.128 de lei. În 2018, pierderea netă a fost de 210.624 de lei, cifra de afaceri a fost 0, iar numărul angajaților a fost tot 0. Pentru anul 2019 nu există încă înregistrări.


Citește și:

Mihaela Borcea urmează să modernizeze Complexul Muntenia din staţiunea Olimp

Un nou act de urbanism, emis de Primăria Constanța:
Demersuri pentru continuarea lucrărilor la hotelul Mamaia

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii