Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#AdrianV.Rădulescu Recunoaşterea post-mortem. Placă memorială pentru arheologul, istoricul şi omul cetăţii Adrian V. Rădulescu (galerie foto)

ro

20 Dec, 2018 00:00 1174 Marime text
Consilierii judeţeni constănţeni au luat iniţiativa de a monta şi a reaminti locuitorilor din oraş personalitatea primarului, prefectului, arheologului şi omului care a iubit şi conservat istoria - Adrian V. Rădulescu. Evenimentul de montare a plăcii a avut loc miercuri, 19 decembrie, în prezenţa consilierilor judeţeni, a iniţiatorului proiectului din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi a familiei lui Adrian V. Rădulescu.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a organizat în ultimele luni mai multe evenimente şi a promovat proiecte pentru a readuce în spaţiul public importanţa şi valoarea omului şi arheologului Adrian V. Rădulescu. 

În urma unei întâlniri dintre consilierii judeţeni şi echipa ZIUA de Constanţa, câţiva consilieri judeţeni au propus şi au finanţat montarea plăcii comemorative pentru istoric. Anca Constantin, fiica arheologului, a rămas plăcut impresionantă de acţiunea întreprinsă de consilierii judeţeni. 
Gheorghe Donţu, consilier judeţean PSD a punctat mai multe aspecte legate de problema cu care se confruntă marile personalităţi - după moarte, încep a fi uitate. Iar oamenii nu ar trebui să îşi lase valorile să se piardă în neant.
 
„Este un fapt firesc să recunoaştem personalităţile care au acţionat pentru Constanţa. Timpul poate doar să acopere ceea ce a făcut, dacă va putea. Noi, oamenii, nu avem voie să uităm. În semn de recunoştinţă, punem această placă comemorativă. În mod cert, trăim timpuri mai puţin descifrabile, pe care le anticipăm mai greu. Cei care au contribuit la progresul acestui oraş sunt uitaţi. Nu mai avem timp pentru ei. Consilierii judeţeni ar trebui să le ofere oamenilor de cultură din constanţa un remember (n.r. trad. - reamintire). Acesta poate fi un remember”, a spus consilierul judeţean PSD Gheorghe Donţu.
 
Radu Matei, consilier PNL, a spus că se bucură de reuşita de miercuri, mai ales că a pornit în urma mai multor discuţii purtate cu colegii săi din CJ Constanţa, iar faptul că a fost dusă la bun sfârşit este mulţumitor pentru el, sperând ca pe viitor să poată face mai multe.
„Ne bucurăm că am găsit măcar o modalitate pentru a marca viaţa lui Adrian Rădulescu. Această placă este doar un început pentru ce am putea face pe viitor”, a spus consilierul judeţean PNL Radu Matei.
 
Citește și:
 
LIVE TEXT Placă memorială pentru Adrian V. Rădulescu, montată de consilierii județeni constănțeni (galerie foto)
 
EVOCĂRI
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii